Erotika

Itt vannak a Youtuberek, akik felvilágosítják a brit srácokat

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.10 | 14:36

Ezek a videósok már nem a „gólya hozza”-teóriát erőltetik.

Kihez fordulhat a gyerek, amikor sejti, hogy az „ahogyan a méhecskék beporozzák a virágokat” című szülői magyarázat édeskevés, az iskolai felvilágosító órák pedig nem térnek ki minden részletre? – teszi fel a kérdést a Mashable.

Nem meglepő az a tendencia, mely szerint a serdülők egyre több probléma megoldását az interneten vélik megtalálni. Igaz, információs aranybányára lelnek, de elég nehezen igazodnak el az adatok özönében. Főleg ha nem pontosan tudják, mit is keresnek. Van, aki egyenesen a pornónál köt(ne) ki, hogy a válaszokat beszerezze, ami csapda, ugyanis a műfaj a szexet legtöbbször nem valósághűen jeleníti meg.

Egy aggódó fiatal elme sóvárgását legjobb volna, ha egy bölcs és gondoskodó tanár tudná a megfelelő tudásmorzsákkal csillapítani, de ennek híján marad a Google.

A tiniknek szükségük van olyan visszajelzésekre, hogy ami bennük zajlik, az valószínűleg teljesen normális. Olyan kapcsolat-ábrázolásokat igényelnek, amelyekkel tudnak valamit kezdeni. A YouTuber közösség felfigyelt ezekre a pubertáskori igényekre, mert az ifjú nézők igenis igazi válaszokat szeretnének kapni. Frappánsan is reagáltak.

Hannah Witton

Bármilyen is a te meggyőződésed a nemiséggel kapcsolatosan, ezek a videósok el fognak gondolkodtatni, az élen Hannah Wittonnal:

I’m announcing the cover for Doing It soon but in the meantime here’s an outtake! ?photo by @bekor_

A post shared by Hannah (@hannahwitton) on

Szex, fogamzásgátlás, önkielégítés – Hannah-t nem hozzák zavarba ezek a kifejezések, hajlandó mindet megbeszélni. A manchesteri szex-szakértő olyannyira józanul és bölcsen tárgyalja ki a kényes témákat, hogy iskolai órákon is bejátsszák videóit. Hat éve, hobbiból indította csatornáját, de ragyogó személyisége, pozitív életszemlélete és rátermettsége jóvoltából mára már komoly karriert futott be.

A lány reméli, hogy online segíthet a nézőinek a szex, a kapcsolatok és a feminizmus témakörében eligazodni. A Beleegyező szex, Kísérletezős szex és az Ismerd meg a vaginádat című videók mellett már egy könyvet is jegyez, Megtenni: beszéljünk a szexről címmel. A könyvben saját tapasztalatain túl mások szemszögéből is láttat kiválogatott eseteket.

Melanie Murphy

Me chillin’ after my ACTUAL BOOK COVER SHOOT for “Fully Functioning Human (Almost): Living in an Online Offline World” ? (COVER/photoshoot pics COMING SOON!) Book description: “In her first book, Irish YouTuber Melanie Murphy shares a series of experiences from the struggle that is growing up in the digital age: cyberbullying, dumping by text, gaining (and then losing) too much weight, having acne in a world of Instagram filters, and, most of all, finding the strength to tackle poor mental health. From self-image struggles to important life lessons about family, friendship, love and mindset, Fully Functioning Human (Almost) is a warm, illuminating memoir full of wit and wisdom that doubles up as a life guide for millennials ?” I am dying to share this with you all in September when it’ll be released under Hachette, with illustrations by a wonderful artist! xxx #fullyfunctioninghumanalmost

A post shared by Melanie Murphy (@melaniiemurphy) on

A legjobb barátnő prototípusát testesíti meg Melanie. Az ír Youtuber lány zászlóján is ott a pozitív életszemlélet, és önmagunk elfogadása. Rengeteg élettapasztalatot tesz közzé, kezdve a szextől a menstruáción és maszturbáción át a testképig. Olyan ügyek, amelyek közt mindenki talál magának valót. Egyetemistaként fogott a videózásba, hogy az online közösség részese lehessen. A szégyenlős lánynak elsősorban az önbizalmát adta meg a Youtube-ozás. Illetve megismerte a tőle eltérően gondolkodó emberek álláspontjait is:

Az ágyamban, a monitoron keresztül fedeztem fel egy csomó más országot és kultúrát, különböző politikai, LGBTQ+ és rasszokat érintő témákat. Nyitottabb és együttérzőbb lettem ezáltal. Olyan emberekkel tudtam kapcsolódni, akiknek a helyzetét eddig nem igazán értettem, és ez gyönyörű dolog.

Élményeit szintén könyv formájában is közre adja: szeptemberben érkezik a (Majdnem) Teljesen Funkcionáló Ember. A csatornáját ahhoz tudja hasonlítani, mintha egy komfortos sarokban teáznánk vele. Egy ír katolikus iskolában tanult, ahol nyomokban sem kaptak szexuális oktatást. Egy leszbikus lányt ismert, akit mindenki cikizett, és ez neki nagyon fájt. Magát perverznek gondolta, mert túl sokat gondolt a szexre, és néha maszturbált is. Aztán felfedezte, hogy ezek normális dolgok, és hogy ezek után le akarja dönteni az embereket megbéklyózó tabukat.

Riyadh K

It’s water I swear ? (?@peteraf)

A post shared by Riyadh Khalaf (@riyadhk) on

Riyadh K pár éve azért hagyott fel a Youtube-ozással, mert homofóbok zaklatták. De az ír srác visszatért, és küldetése van: az életéről posztol videókat, humorral, sármmal átitatva. És persze nem finnyás, ha rázós témák kerülnek elő.

Melegként Írországban felnőni, nemhogy a homoszexualitás, de a szexualitás sem volt közbeszéd tárgya. Amire vágytam, az helytelennek és mocskosnak tűnt, és ezért évekig görcsöltem: belül harcot vívott a testem és az elmém.

A szégyent leküzdötte, és mára teljesen átfordult: felszabadultan él, örömmel és őszintén; és erre bátorítja nézőit is.

A Youtube az a közeg, ahol a fiatalok kötetlenül és nyitottan meg tudják beszélni a szexuális életüket, itt nem csak a felszínt kapirgáljuk. Mindannyian egy orgazmus nyomán születtünk. Egy fiatalnak a szex ijesztő és zavaros téma, amiről nem is kap jó oktatást. A Youtube lett a nem hivatalos megoldás erre.

Riyadh beleásta magát abba, mit is jelent ma Angliában LGBTQ+nak lenni, és az új dokumentum sorozatát Queer Britain címmel el is indította, május 7-én. A csatornája vicces, inspiráló, néha sokkoló.

Calum McSwiggan

Trying too hard xo ? Photo by @itsjamielambert ?

A post shared by Calum McSwiggan (@calummcswiggan) on

Calum eredetileg tanár, de immár profi Youtuber lett, akinek a meleg szex a fő témaköre. Két év utazgatás után telepedett meg Londonban, ahol vloggolni kezdett. A Youtube adott neki egy esélyt, hogy találjon egy meleg közösséget a nagyvárosban.

Zavart, hogy nincs elérhető LGBT+ szexoktatás sehol, így elkezdtem a saját felületemen, magamról beszélni. Egy szexuális egészséggel foglalkozó szervezet keresett meg, hogy csatlakozzak hozzájuk. Így két helyre kezdtem el dolgozni, és a munkáim tökéletesen kiegészítik egymást.

Csatornáján a sokszínűséget ünnepli, és a lelki egészségre is koncentrál. Szerinte minél többet beszélünk a szexről, annál kevésbé fogunk félni más emberektől. Önbizalmunk növekszik és mosolyogni fogunk, szégyenkezés helyett.

Grace Victory

✊?Lets celebrate diversity. I am Grace Victory & I represent ‘Strength In Vulnerability’. As I’ve grown and changed over the last few years, I have become increasingly comfortable with how vulnerable I am. It’s something I’ve often tried to hide or change – but I realise now, just how important being vulnerable is (it’s something I am, something embedded in my heart). In being emotionally naked, I am becoming emotionally strong and it allows me to connect with people in a way that I can’t quite explain. Exposing my own issues has given me the drive and hunger to make no subject taboo & I want to thank you all for believing in my journey. There is a lack of diversity within the industry I am in & it often takes POC a lot longer to gain credibility, exposure and opportunities. I am trying even harder to showcase POC on my platform and use my voice for the greater good. Big love to my girl @lindablacker who has created this incredible campaign with myself and other influencers. #letscelebratediversity ? Disclaimer: photo and editing by @lindablacker

A post shared by graciefrancesca.com (@gracefvictory) on

Olyan mintha a nővérünk lenne. Kreatív és tapasztalt, vloggol a divatról, testképről és a kapcsolatairól is. Az árnyoldalakat sem fél megjeleníteni: tudja, vannak nagy pillanatok, de nem mindig szórnak rózsaszirmot az ember lába elé.

2011 óta azt kommunikálja csatornáján, hogy az emberek szeressék önmagukat. A közösségi média szerinte a nyitottsága miatt olyan népszerű, általa

Ébernek érzem magam és tanultnak.

A csatornája reális, életszerű. Nem fél például a pornóról is értekezni.

Rosie és Rose

Finale – Part Four photography and story by @lindablacker ❤️ The Queens rise, hands locked together. Snowflakes swirl around them, catching on the breeze and dancing in the wind. Together they begin to summon magic from the earth. The magical energy is stronger than anything they have summoned before, for now they are united. As one, they cast a spell to summon the rage anger and greed from the land and rip it apart. Far in the East, the King of Hearts has fallen. He bows before the King of Spades, who raises his sword to deal his final blow. But… suddenly he stops. Something powerful has wrapped around his heart. A message from the Queens. He stumbles backwards as a vision flashes before his eyes. The future. Loss, pain and suffering. More wars, death and destruction. Over and over again the battle for power rages. The King of Spades eyes snap open and he drops to the floor. Before him, the King of Heart’s face mirrors his own. They have both seen a devastating future of a world where peace never comes. The soldiers around them drop to their knees, also blinded by the same vision. They open their eyes they look to each other, tears streaming down their faces as they kneel in the blood stained earth. The King of Spades casts he sword aside, followed by the King of Hearts. The army of Spades and Hearts follow and lay down their weapons. The King of Hearts reaches out a hand to the King of Spades, a gesture of peace that shocks the King of Spades. Tears well in his eyes as he realises what they have been fighting for was for greed and power and never for the good of the Kingdom or the people who they fought to rule. The King’s shake hands and the Battle of the Cards ends. Back in the West the Queens smile. Before them, they see a future of unity, peace and love. Eight rulers, ruling the Kingdom in harmony, for the well being of the land. There its much to do to mend all that has been broken, but the Queens would face it together, as one, as they have wanted, from the moment they first saw each other many years ago. The End

A post shared by Rose Dix (@roseellendix) on

Rosie Spaughton és Rose Ellen Dix akkor került össze,amikor Rose egy Kesha-videó projektet készített, egy egyetemi feladatként. Elkezdtek közösen forgatni, majd olyannyira összemelegedtek, hogy meg is házasodtak.

Mindig találkoznunk kellett, hogy új videókat készítsünk. Nem várathattuk a nézőinket, akik legalább heten voltak.

A vidám pár általában pozitív, elfogadásra buzdító üzeneteket vloggol, nem a szex-oktatás a fő profiljuk, de ezt a témát sem kerülik el. Őszintén válaszolnak a nézőik kérdéseire is. Nem állítják, hogy mindenre tudnák már a választ, de a kulcs a nyílt kommunikáció, szerintük is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló