Erotika

Sok a szívás az Y-generáció szexuális életében

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.26 | 06:46

A megfontoltnak kikiáltott korosztály sokat küzd, míg másnak a mai kor a paradicsom.

Lehet az Y–generáció szexuális élete még ennél is gázabb, mint amilyennek most Amerikában tűnik? – teszi fel a kérdést a NY Post. A Columbia kutatói arra a megdöbbentő trendre figyeltek fel, amelyet „lopakodásnak” (stealthing) hívnak. Arról az újkeletű szokásról van szó, amikor aktus közben a férfi észrevétlenül lekapja magáról az óvszert, mert szerinte

joga van széthinteni a magját.

A tanulmányból kiderül, hogy a szexuális erőszak esetére fenntartott krízisvonalakat felhívó nők egyre többször számolnak be erről a gyakorlatról, illetve már az internetes chatszobákban is ismerősen cseng a téma.

A lopakodást is hozzáírhatjuk ahhoz az egyre hízó listához, amely a fiatal felnőttek szerelmi életét megkeserítő tételekből áll. Lehet, hogy ezért is olyan visszafogott ez a korosztály:

az elmúlt 60 évben még nem volt olyan generáció, amelyik ilyen keveset bújt volna ágyba

– állítja a friss tanulmány.

via GIPHY

Sokan azt hiszik, hogy ezek az az ambíciózus ifjú titánok inkább a karrierjükbe temetkeznek, mint a lepedő akrobatikába. De ha belegondolunk, hogy milyen szexuális tapasztalatok szerezhetőek be az Y-generáció számára, akkor az a meglepő, ha nem teszi le mindegyikük az élethosszig tartó cölibátusi esküt. Már annyi is elég lenne, hogy a pornó nekik már folyamatosan kéznél van.

Egy 2016-os mérés szerint a fiatal felnőttek (18-24 év között) 57 százaléka „keresi” az erotikus filmeket, még az idősebb, X-generációsoknak csak a 41 százaléka. Rengeteg fiatal férfi szexfilmekkel szorítja ki az életéből a párkapcsolatot, hogy önmagát szórakoztassa.

via GIPHY

A 2011ben megjelent, Házasság előtti szex Amerikában című interjúkötetben egy fiatal srác így magyarázza a jelenséget:

Pontosan ugyanannyira szeretem a saját „énidőmet”, mint a szeretkezést.

A könyv szerzői, Mark Regnerus és Jeremy Uecker így látják:

Ha a pornó-önkielégítés kombó ténylegesen betölti egy férfi szexuális igényeit, akkor így számára már nem lesz értékes az igazi szeretkezés. Amiből az következik, hogy az elköteleződéssel járó, mély partnerkapcsolat iránt is el fogja veszíteni az érdeklődését.

A pornó hatása itt még messze nem áll meg. A Calgary Egyetem munkatársa, Kyler Rasmussen publikált egy tanulmányt, melyben összegzett 600, korábban a témával foglalkozó anyagot, az 1960-2014 közé eső időintervallumon belül.

Arra jutott, hogy

a szexfilmek nézésének az is a mellékhatása, hogy elégedetlen lesz az illető a partnerével, és a kapcsolatával is.

Ez abban fejeződik ki, hogy a férfi néző nem fogja olyan vonzónak látni a valós partnerét, mint a képernyőn látható nőket. Ezen kívül a pornó az elkötelezettséget is gyengíti, mert jóval több kapcsolatbeli alternatívát mutat fel, illetve a hűtlenség elfogadására is bíztat.

via GIPHY

A férfi azért nem élvezi az együttlétet, mert a partnere nem úgy néz ki, mint egy pornósztár. És ki az a nő, aki egy pornósztárral szeretne versengeni? Az amerikai nők szeméremajak-plasztikai műtéteinek száma 39 százalékkal emelkedett 2016-ra, az előző év adataihoz képest.

Ráadásul jelenleg millió módja van annak, hogy kapcsolaton kívüli szexuális kalandba bocsátkozzunk, a technológiának köszönhetően. A Tinder és hasonló alkalmazások segítségével pillanatokon belül felszedhető egynéhány partner. Ennek tetejébe, egy szerelmi viszonyt ma, minden korábbi kornál könnyebb eltitkolni a partnerünk előtt.

via GIPHY

Valaki számára ez maga a paradicsom; de nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy ez a nagyszámú alkalmi szex számottevő egészségügyi kockázattal is jár. A tengerentúlon 19 százalékkal nőtt a szifilisz, 12,8 százalékkal a kankó, és 5,9 százalékkal a chlamydiás esetek száma, 2014-ről 2015-re. Tavaly csak New Yorkban 29 százalékot ugrott a vérbajosok száma, a fiatal felnőttek körében.

Már az amerikai egyetemi kampuszokban sem olyan az élet, mint régen: a bulizás melegágya, ahol még a kapunyitási pánik tombolhatna – de már ez sem ad elég szexuális élményt. Lisa Wade könyve, az Amerikában felszedni: a kampusz-szex új kultúrája számol be az egyetemi partyk hangulatáról

gyakori a nemi szervek állatias összedörzsölése, ahogyan ezt a párzó zebrák csinálják.

Ezzel az izgalmas felütéssel indul a mű, amiből aztán fokozatosan kiderül, hogy a férfiakat mégis feldühíti ez a szexben dúskáló környezet. Az Occidental College professzorasszonya azt állapította meg, hogy egy szerelmi összecsapás után megszakad a férfiak barátsága az adott nővel. Sőt, bárki is szed fel bárkit, mintha azon versenyeznének, hogy melyiküknek kevésbé fontos a másik. Hogy végre megtörténjen az aktus, ahhoz pedig durván be kell rúgniuk.

Ezen kívül még egy csomó gubanc adódik abból, ha a fiatalok elvesztik az érzelmeik fölötti irányítást, és azonnal fejest ugranak az ágyba. Aztán persze másnap reggel dühösek lesznek magukra. Úgy tűnik, hogy az évtizedek óta házasságban emberek mérhetően több élményt és spontaneitást képesek átélni, mint a „mai fiatalok”, akik nem is annyira fiatalosak, véli a NY Post.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló