Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Erotika

Hét dolog a szexről, ami nem igaz

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.29 | 06:41

Itt van néhány mítosz, amit érdemes tisztázni!

A férfiak minden hetedik másodpercben a szexre gondolnak

Egy amerikai egyetemen 283 diáknak adtak egy eszközt, amit minden alkalommal megnyomtak, ha szexuális gondolatuk támadt. A férfiak naponta átlagosan 19-szer kattintottak, a nők pedig 10-szer. Szóval bőven nincs meg a másodpercenkénti hét.

Nem véletlenül születik több gyerek télen

Ugyanis a tavasz érkeztével az emberek szívesebben bújnak ágyba.

A nők nem élvezik a pornót

Kamu. A Marie Claire háromezer nőt kérdezett, akiknek az egyharmaduk heti szinten nézett pornót, a másik harmaduk pedig néhányszor egy hónapban. A nagy részük pedig egyedül teszik, tehát nem a partnerük miatt csinálják.

A kagyló afrodiziákum

Az elképzelés, hogy a kagylófogyasztás növeli a nemi vágyat, téves. 2015-ben úgy találták, hogy növeli a tesztoszteronszintet, viszont ez nem elég ahhoz, hogy evés után lenne bármilyen hatása.

Számít a méret

A kutatások szerint nem. Egy holland felmérés alapján 170 nőből csak 43 foglalkozik a mérettel. Ennél meggyőzőbb a University of Sheffield kutatása, amely 500.000 esetet vizsgált. Ebből az derült ki, hogy a nők 85 százaléka elégedett a partnere méretével.

Csak a férfiaknak „kényszer” a monogámia

Evolúciós teóriák szerint a férfiaknak biológiai kényszer, hogy több nővel akarnak lefeküdni fajfenntartás céljából. A nők eközben pedig hűséges partnert keresnek, akikkel biztonságban lehet gyereket nevelni. Az új kutatások szerint viszont egyik nem sem monogám a természeténél fogva.

A nők 28 éves korukban élik a szexualitásuk csúcsát, a férfiak 18 éves korukban

Ez a feltevés Alfred Kinsey 1953-as kutatásán alapszik. Ő úgy találta, hogy a férfiak hormonszintje 18 éves korukban van a csúcson, míg a nők ösztrogénszintje 28 körül. Viszont nem csak a biológiának van köze a jó szexhez, így ez a gondolat is téves.

Címlapkép: 123rf


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.