Uncategorized

Gyilkolja a férfiasságot, de szinte mindenki csinálja!

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.21 | 12:50

Köztudott, hogy a felnőtt szervezetnek legalább hét óra alvás szükséges az egészség és a jó mentális állapot megőrzése érdekében. Sokan azonban ennél jóval kevesebb időt töltenek pihenéssel. Szakértők most arra figyelmeztetnek, hogy ha valaki csak hat órát alszik éjszakánként, azért óriási árat kell fizetnie!

A mindennapi történések feldolgozásához és a testünk megfelelő regenerálódásához elengedhetetlen a pihentető, jó minőségű alvás. Bár a szükséges alvási időtartam korosztályonként és egyéb tényezőket is figyelembe véve változó lehet, általánosságban elmondható, hogy egy felnőtt szervezetnek legalább hét óra alvásra van szüksége éjszakánként. A Velvet.hu írása arra világít rá, hogy ha rendszeresen kevesebbet alszunk, azzal saját magunkat pusztítjuk: romlik az általános egészségi és mentális állapotunk, valamint a bőrünk, kinézetünk is előnytelen irányba fog változni. Nem véletlen, hogy Matthew Walker alvásszakértő professzor, a Why We Sleep? (Miért alszunk?) című könyv szerzője a 6 órás alvásmennyiséget „hihetetlenül veszélyesnek” minősítette.

Aki rendszeresen csak 6 órát alszik, az tíz évet öregszik a szexuális teljesítmény terén – Fotó: Pixabay

Ezzel az időintervallummal az a probléma, hogy a szervezetünk számára nem elég, ugyanakkor ahhoz már elegendő, hogy ébredés után úgy érezzük, mintha kialudtuk volna magunkat. Ennek megfelelően ugyanolyan aktívan végezzük a dolgainkat, mint általában. A professzor szerint ez egyfajta alvásmacsóság, amikor az emberek megpróbálnak előnyt kovácsolni abból, hogy keveset alszanak. Ám ennek súlyos ára van. „Azoknak a férfiaknak, akik öt-hat órát alszanak éjszakánként, a tesztoszteronszintjük a náluk 10 évvel idősebbek szintjén mozog. Az alváshiány tehát egy évtizeddel öregíti az embert az általános jólét, a férfiasság, az izomerő és a szexuális teljesítmény terén. Azoknak az embereknek a száma, akik 6 óra vagy annál kevesebb alvással túl tudnak élni anélkül, hogy bármilyen károsodást szenvednének, a Föld egész népességét tekintve nulla” – jelentette ki Walker professzor.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.