Üzlet

Hogy találkozik a kriptó, a közösségi finanszírozás és a kraftsör?

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.13 | 06:45

A BrewDog nem csak punk támogatási módokkal él, az induláshoz egy jelentős, 200 milliós kockázati tőkebefektetést is igénybe vettek. De ez nagyon nem Johnny Rotten.

Le kellett ellenőriznünk a naptárban, hogy tényleg 2019 nyara van-e. De igen, nem kerültünk időviharba. A remek sörökről és egy sikeres, ám nem túl érdekes törzsvásárlói rendszere, és egy filléres részvényes támogatási programmal, amiből már jelentős összeget gyűjtöttek be a főzde rajongóitól.

A sörfőzdének épp most zárul lassan a legújabb Equity fo Punks közösségi finanszírozási köre. Eddig öt kört zártak le, mindegyiket sikerrel. Valószínűleg a most megcélzott 7 millió fontos célt is el fogják érni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BrewDog (@brewdogofficial) által megosztott bejegyzés,

A BrewDog idén úgy döntött, hogy időszerű lenne kriptopénzes támogatást is elfogadni. Sőt az ötletet megfejelték azzal, hogy egy Cryptonite nevű, az “alcíme” szerint intergalaktikus folyékony fizetőeszköznek számító sört is piacra dobnak. Bárki, aki kriptopénzzel támogatja a céget, számíthat arra, hogy beesik hozzá egy hatos csomag kriptósör.

A Financial Times nincs elragadtatva a befektetési lehetőségtől. De ezt a megelőző öt befektetési kör alapján meg lehetett jósolni. A BrewDogba beszállók nem tőzsdén jegyzett papírokat vesznek, hanem lényegében tartozok neked cetliket. Amíg a cég megadja a cetlin szerplő összeget, addig minden rendben, de sok garanciát nem vállalnak. Szóval pont úgy működik, mint a kriptopénz. Így már érthető a Cryptonite sör is.

forrás: FinTechRadar


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.