Üzlet

Egy kreatív bűnöző pénzt csinál egy éttermi foglalásból is

  • Szerző:nuus
  • 2020.08.21 | 07:18

Hiába nem tartalmaz egy ellopott adatbázis fizetési információkat, kártyaszámot, egy ügyes csaló pénzt tud csinálni belőle.

123rf

A londoni Ritz hotel Twitteren ismerte el, hogy a múlt héten egy “potenciális adatlopás” nyomait fedezték fel az éttermi foglalásokat kezelő rendszerükben. Ez nem az a fajta információ, amitől az embert azonnal kiveri a hideg veríték. Hadd tudják meg a hackerek, hogy szerdán a Ritzben vacsorázunk – gondolhatja a tipikus Ritz vacsoravendég.

Az adat azonban kellően kreatív támadók kezébe került. A BBC szerint több, a listán szereplő embert végigtelefonáltak ismeretlenek. Először csak az időpontot egyeztették, majd közölték, hogy a rendszer elutasította a vendég kártyáját, ezért egy új kártya megadását kérték telefonon keresztül. Mivel azzal, hogy a hotel nevében léptek fel, az éttermi foglalásról tudtak, így könnyebben győzhették meg az áldozatokat.

A BBC egy áldozatot szólaltatott meg. Az ő esetében a mesét elég meggyőzően adták elő, ezért megadta a kártyaadatait. A támadók ezek után több nagy értékű vásárlást kíséreltek meg a fizetőeszközzel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló