Üzlet

Honnan tudod, hogy hol állsz siker tekintetében?

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.03 | 14:21

Az ábrándozástól a konkrét elképzeléseken át a megvalósításig hosszú az út, ha saját projektbe fog az ember. A Forbes viszont most összeszedte, milyen fázisokon megy át a sikeres vállalkozó.

Főként a nőkre jellemző, hogy a családalapítást követően alapítanak önálló vállalkozást, hogy hosszú távon több bevételre tegyenek szert rugalmasabb időbeosztásban – így aztán a családra is több idő marad, ha jól keverjük a kártyákat. De mit is jelent az, hogy „jól” jelen esetben?

Az első fázisban a friss vállalkozó azon dolgozik, hogy látszódjon a piacon, méghozzá hiteles szereplőként. Ez azt jelenti, hogy klienseket gyűjt, ügyfélkört épít ki, és ahol csak tud, jelen van és látszódik. Érdemes minden munkára igent mondani, megmutatni, hogy jól dolgozunk, lehet velünk együtt működni. Ezt a fázist érdemes még a főállás védelméből megélni, de mindenképpen jó, ha van egy kis tőke, amire addig is építhet a szakember.

A második fázisban a vállalkozó megmutatja, hogy képes önállóan dolgozni, saját értéket felmutatni. Ez alapvetően négy tulajdonságot jelent:

– érti a szakmáját, legyen szó manikűrről, fodrászatról, masszázsszalonról vagy épp kutyapékségről,
– képes egyedül dolgozni és színvonalas az, amit kínál,
– jól osztja be idejét és menedzseli projektjeit,
– csapatban és egymagában is jól dolgozik, hiszen senki sem önálló sziget a munkaerőpiacon.

A harmadik fázisban a szakember már több embert mozgósít, másoknak is képes segíteni. Előfordulhat, hogy a profi marketingtevékenységet folytató masszőr úgy dönt, elfáradt a kemény fizikai munkában, ezért inkább a jövőben tréningeket tart kezdő masszőröknek a szakmáról és marketingről, amellyel mindez eladható.

A negyedik fázis olyan szint, amit csak kevesen érnek el. Ők azok, akik változást hoznak a szakmában, amit képviselnek. Kiemelkedően kreatív, innovatív emberekről van szó, akik a pályakezdők példaképévé válnak, és sokak segítségére vannak, miközben maguk is anyagi bőségben élnek.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló