Üzlet

Idén két Fekete Péntek is lesz Magyarországon

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.14 | 07:15

A két legnagyobb e-kereskedő más-más napon tartja a karácsony előtti nagy leárazást. A kínaiak pedig még őket is beelőzték.

Ügyesek az amerikaiak, 1932-ben kitalálták, hogy kell egy látványos, nagy nyitás a karácsonyi bevásárlási szezonnak. Ez lett a Hálaadás utáni péntek, a Fekete Péntek, amikor a boltok hamarabb nyitnak, óriási akciók vannak, a népek pedig egymást gyilkolják a lapostévéért.

NEWPORT, NJ - NOVEMBER 27: People enter to JCpenny store on the Newport Mall on November 27, 2014 in Jersey City , New Jersey, United States. Black Friday sales, which now begin on the Thursday of Thanksgiving, continue to draw shoppers out for deals and sales. (Photo by Kena Betancur/Getty Images)
Minden évben jól szórakozhatunk/bosszankodhatunk az egymást taposó vásárlókon (fotó: Kena Betancur/Getty Images)

2005 óta a kereskedelem legforgalmasabb időszakának számít a Fekete Péntek és a következő két hétvégi nap. Az online kereskedők egy része pedig még a rákövetkező hétfőt is igyekszik learatni, akkor van a rémesen hülye nevű Cyber Hétfő.

A Fekete Péntek pár éve elterjedt az egész világon, ott is vannak nagy akciók, ahol soha nem voltak puritánok és pulykát is csak a Wikipédiában láttak. Néhol még a dátumok sem passzolnak az amerikaihoz képest.

Az Egyesült Államokban a november negyedik csütörtöke a Hálaadás, a Black Friday pedig az ezt követő péntek. Nehezítésként Kanadában is adnak hálát, de az október második hétfője. Ezt nem követi bevásárlónap, hanem egy hagyományos szüreti ünnep. Pulyka, sütőtöktorta meg ilyesmi azért van ott is. A nagy amerikai leárazások dátuma idén:

november 25.

Ez azért érdekes nekünk is, akik nem tudunk sorba állni a Best Buy vagy Target üzletek előtt, mert a netes kereskedők is csatlakoznak az akcióhoz. Szóval, akinek van egy hosszabb várólistája a Steam videojáték-boltban vagy a Good Old Games-en, az igazán várjon a hónap végéig.

HEMEL HEMPSTEAD, ENGLAND - NOVEMBER 25: The Amazon Fulfilment Centre prepares for Black Friday on November 25, 2015 in Hemel Hempstead, England. Black Friday has now overtaken Cyber Monday as Amazon.co.uk's busiest day with 5.5million items sold on the day last year. (Photo by Jeff Spicer/Getty Images)
Nagyüzem az Amazonnál (fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Ugyanezen a napon tart hatalmas kiárusítást az eMag. A kereskedőház 450 ezer darab akciós terméket és nyolcvan százalékot elérő leárazásokat ígér. Ráadásul a mobilos appjukban egy kattintásos vásárlási funkció is lesz. Az eMag tavaly 3,25 milliárd forintnyi árbevételt termelt a Fekete Pénteken, amelyet a Millward Brown felmérése szerint a magyarok hetvenkét százalékát ismer.

Egy héttel korábban is lesz Fekete Péntek

Van egy másik hazai dátum is, amit érdemes fejben tartani, ez

november 18.

Az Extreme Digital egy héttel az amerikai és az emagos leárazás előtt rendez nagy akciót. Ötven-hetven százalékos kedvezményeket és a tavalyinál háromszor több leárazást ígérnek. A vásárlók ezer különböző termékből válogathatnak majd.

Egészen érthetetlen módon a cég a nehezen kedvelhető, ám amerikai elnöknek frissen megválasztott Donald Trump kampányszlogenjének átiratát választotta idei mottónak:

Make Black Friday Great Again!

Figyelem, Kína már kezdi!

A kínai e-kereskedelmi oldalakkal két baj van. Az egyik, hogy bele lehet futni hihetetlenül gagyi termékekbe – ezekre többnyire az alacsony ár figyelmeztet -, a másik pedig, hogy az ingyenes szállítás nagyon lassú. Hogy mégis esélye legyen azoknak, akik Kínából rendelnének karácsonyi ajándékot, a Dx.com, az Aliexpress és a szintén kütyükkel foglalkozó Banggood már most pénteken elkezdte a nagy akciókat.

Forrás: FinTechRadar


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló