Üzlet

Több mint 8 millió forintot keres havonta a 17 éves srác

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.27 | 07:55

Temper Thompsonnak nem volt kedve gyorséttermekben krumplit sütögetve összegyűjteni a pénzt, amire szüksége volt. A szüleitől se szeretett volna pénzt kérni, ezért leült a számítógépe elé, és valóra váltotta az álmait. Ma már sokszorosát keresi az amerikai fizetéseknek.

Bizony, az online marketingben van pénz, és erre érzett rá nagyon ügyesen Temper is. Első céljául azt tűzte ki, hogy minden hónapban legalább 100 dollárt keressen – mindezt nyolcadikos korában. Ma már 17 éves, és havi 30 ezer dollárt keres. Persze egy jó ötlet nem elég: Temper öt fontos elemre alapozza sikerét.

Cselekedj!

Az első, és legfontosabb lecke, hogy tényleg csinálj valamit.

Sokan csak beszélnek arról, hogy mit szeretnének elérni, de nem tesznek semmit. Ha csak ülsz a fenekeden, soha nem leszel sikeres.

– mondja Temper.

Temper már nyolcadikos korában rájött, hogy ahhoz, hogy elérje, amit szeretne tennie kell valamit, és ez bizony időt és energiát igényel. Ne lustálkodj te sem!

Ne félj, mindenki hibázik

A második lecke a kitartás: ne félj hibázni! Nem könnyű belevágni valamibe, erről már mi is írtunk: de mielőtt igazán sikeres lett volna, Temper is sokszor hibázott. Rengetegen az első hiba után feladják, és nem próbálkoznak tovább:

Nem csoda, hogy nem sikeresek. Pedig hibázni nagyon hasznos: ezekből tanulsz, és leszel ügyesebb.”

– bátorít Temper.

Koncentrálj!

Sokak számára talán ez a legnehezebb: az adott feladatra, és csakis arra összpontosítani, és nem elkalandozni máshová. Sokkal többet tanulhatsz, ha tényleg csak egy dologra fókuszálsz, és nem osztod meg a figyelmedet.

forrás: Pixabay/kaboompics
forrás: Pixabay/kaboompics

Csak pozitívan

Temper szülei semmilyen anyagi támogatást nem adtak fiuknak az elinduláshoz, de annál többet jelentett számára az, hogy támogatták és bíztatták az elképzeléseit.

Ha negatív, és sikertelen emberekkel veszed körül magad, az rád is hatással van: beszippant a rossz hangulat, és sokkal nehezebben birkózol meg a feladatokkal. A pozitív hozzáállású emberek támogatnak, így könnyebben fókuszálsz a feladatodra.

– véli Temper.

forrás: Pixabay/Pexels
forrás: Pixabay/Pexels

Ne kényelmesedj el

Ha minden jól megy, ne dőlj hátra: inkább nézd meg, hogyan tudnál javítani az eredményeiden. Temper első célja az volt, hogy havi 100 dollárt keressen, majd mikor ez sikerült, rájött, hogy pár változtatással simán kereshetne havi 1000 dollárt is. Amikor pedig elérte a havi 1000 dollárt, ismét átgondolta a dolgokat, és elérte, hogy havi 10 ezer dollárt keressen. Most azon dolgozik, hogy havi 100 000 dollárt keressen.

Sokan elérik a kitűzött céljukat, és megelégednek ennyivel. Ha nem kényelmesedsz el, akkor tovább fejlődhetsz, és további célokat érhetsz el.

– állítja Temper.

Ha elérted egy célod, találj ki egy újat - forrás: Gettyimages/Rob Stothard
Ha elérted egy célod, találj ki egy újat – forrás: Gettyimages/Rob Stothard

Bár Temper még gimibe jár, lelkesedésével és kitartásával már most figyelemreméltó eredményeket ért el. Érdemes tanulni tőle!

(forrás: Business Insider)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló