Pénzügyek

Drága meglepetés érheti a banki ATM-használókat Magyaroszágon 

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.21 | 14:18

Régebben alapszabálynak számított, hogy a saját bankjegykiadóit olcsóbb használni, mint más hitelintézetét

Korábban alapszabály volt, hogy az ügyfelek bankjuk saját ATM-eiben olcsóbban juthattak készpénzhez, ám ezt a szabályt az OTP-vel az élen mintha megváltoztatták volna. A háttérben az ingyenes lehetőség állhat.

Régebben alapszabálynak számított, hogy a saját bankjegykiadóit olcsóbb használni, mint más hitelintézetét. Személyesen ügyintézésénél pedig szintén a saját bank fiókját érdemes felkeresni.

Úgy tűnik, ezt a szokást éppen a legnagyobb magyar bank törte meg és a furcsa gyakorlatban pedig nincs is teljesen egyedül

– írja az Azénpénzem.hu.

Egyik olvasójuk nagyobb összeget akart ugyanis ATM-ből felvenni, és erősen meglepődött azt látván, hogy a legnagyobb magyar bank saját bankjegykiadóit használva jóval magasabb díj jött ki, mint más hitelintézetnél.

Láttad már legújabb videónkat? Ha nem akkor nézz bele, mielőtt tovább olvasnál!

Körülbelül 120 ezer forint felvételekor fordulnak a díjak. Az ATM készpénzfelvétel árazását a bank tájékoztatása szerint az ügyfélszokások, a piaci folyamatok alapján határozzák meg a hitelintézetek. Mint leírták:

az országos adatok alapján elmondható, hogy számosságukat tekintve inkább a kétszeri ingyenes készpénzfelvételi limit alatti tranzakciók jellemzőek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló