Pénzügyek

Kiderült: elképesztő módon bánnak pénzükkel a leggazdagabb magyarok

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.13 | 10:18

4000 családé a teljes magyarországi vagyon egyharmada.

A magyarországi nettó vagyon harmada 4000-4500 család birtokában van. Ebbe a körbe az ingatlan értékén felül

legalább 300 millió forint birtoklásával lehet bekerülni.

A leggazdagabb magyarok egyáltalán nem siettetik a generációváltást. A privátbankárok pedig sírnak emiatt, mert ők már régóta várják, hogy ezek a vagyonok az örökösökhöz kerüljenek. A fiatalabbak reményeik szerint jobban megmozgatnák a pénzeket, ám a jelenségnek egyelőre nyoma sincs, sokat késik Magyarországon. Ahogy Karagich István, a Blochamps alapító ügyvezetője hangsúlyozta: nálunk a hazai privátbanki ügyfelek

nyolc százaléka birtokolja az összes kezelt vagyon közel 40 százalékát.

Jelenleg nagyjából 4000-4500 olyan család van Magyarországon, akik az ingatlanvagyonon felül 300 millió forintnál nagyobb összegű pénzügyi vagyont tudhatnak magukénak. Főképp első generációs vállalkozók – írja az enpenzem.hu.

A szűk kör a teljes ország lakossági bankszámla- és értékpapír-megtakarításainak több mint 5 százaléka fölött rendelkezik, míg a teljes vagyonuk a teljes hazai nettó pénzügyi vagyon 30 százalékával egyenértékű – ami sajnos ijesztően dél-amerikai jellegű arány. Mivel ők nagyon óvatosan mozgatják a vagyonukat, ez már a privátbankár szektort veszélyezteti, sőt a hazai bankrendszer teljesítményére is hatással van.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló