Vállalatok

Már robotok nézik meg először az önéletrajzodat

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.17 | 20:25

Igen, van már olyan munkaadó, aki robotokkal válogat a munkára jelentkezők között. A cél, a HR dolgozók tehermentesítése.

Legalábbis az új munkavállalókéra, még az állásinterjú előtt. Összegyűjti a jelentkezőkről elérhető infókat, és az önéletrajzukkal is a robot találkozik először.

Hogy pontosan milyen információkat gyűjt össze azt nem részletezték, bár valószínűleg itt a közösségi média profilokról van szó. Minden esetre ezt a munkát most már nem a HR végzi náluk, hanem a mesterséges intelligencia, amit Jimnek neveztek el. Neki köszönhetően az emberek megspórolnak havi negyven munkaórát.

A jelentkezők gyakran nem érnek rá napközben, ezért a HR-eseink elég gyakran túlóráztak. Jim most részben megoldja a problémát, meg tudja kérdezni az alapvető kérdéseket, és elvégzi a pszichometrikai értékelést is. Így a húsvér embereink fontosabb dolgokkal tudnak foglalkozni.

– mondta James Loo, a DBS bank HR-vezetője.

Jim egy startupból jött

Egészen pontosan a szingapúri Impress nevű startup agyszüleménye. Egyébként a Jim név is egy betűszó, és a “Jobs Intelligence Maestro” szavakból jött. Ez magyarul nagyjából azt jelenti, hogy munkaügyi nagyokos. Nem csak a jelentkezők monitorozását segíti, hanem a vagyonkezeléshez is tud tanácsokat adni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló