Vállalatok

Van egy cég, ami népszerűbb most a befektetők körében, mint az Apple vagy a Google

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.29 | 17:43

Tőzsdére ment a multimédiás set-top boxok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég, a Roku, amely jelenleg népszerűbb a befektetők szemében, mint az Apple vagy a Google.

A Roku TV egyre jobban tör felfele az Egyesült Államokban: egyre népszerűbb ez a cég, mert ők a hagyományos kábeltévés előfizetés helyett olyan multimédiás set-top boxot ajánlanak, melyen minden fontosabb stream-szolgáltató megtalálható. Az Apple, az Amazon, a Hulu és a Netflix is jelen van ezen a piacon, amelyen egy helyen lehet megtalálni a kedvenc sorozatokat, a filmeket és más szolgáltatásokat. A Roku viszont néhány napja elérte, hogy ők lettek az USA első számú streaming szolgáltatója.

Hey check out #timessquare dressed up in #Roku purple today! #happystreaming

Roku (@rokuplayer) által megosztott bejegyzés,

A Roku ezen a héten lépett az amerikai tőzsdére, és rögtön az első kereskedési napon  67 százalékos növekedést ért el: a részvény 15,78 dollárról indult, de a nap végére már 23,50 dollárért kereskedtek vele. A cég jelenleg több, mint 15 millió aktív felhasználóval rendelkezik, és a szolgáltatást használók már több mint 6,7 milliárd órányi tartalmat tekintettek meg a Roku felületén. Igaz, hogy ebből 2,9 milliárd óra a hirdetők által fizetett tartalom volt.

Roku növekedése a fejlett szolgáltatásainak köszönhető. Persze nincs arra garancia, hogy a Roku tőzsdei értéke ilyen kiemelkedő marad a jövőben is. Jó példa erre a Fitbit vagy a GoPro esete – a két cég is nagyon erősen kezdett a nyitónapon a tőzsdén, de azóta jelentősen csökkent az értékük. Mindenesetre a Roku most elég jól áll: csak az Apple, a Facebook és az Alphabet előzi meg az értékesítési ár indexek alapján.

Thanks to the millions of streamers who made this day possible. #happystreaming

Roku (@rokuplayer) által megosztott bejegyzés,


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló