Zene

Úgy még senki sem énekelt szerelemről, ahogy Takács Vilkó és Lugosi Dani teszi

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.30 | 15:48

Progresszív alapok, nyúlós-ragadós anyagok.

A két szerző évek óta lép fel közösen a Nirvana Acoustic koncerteken, ám a tribute műfajából a közös fellépések mostanra kiérleltek saját számokat, és ebben a felállásban új irányt vett a páros. Minden jel szerint egyre nagyobb iramban haladnak mind az egyéni, mind a közös dalszerzés útján.

Lugosi Dani a Polytrippel (2018), aztán szólólemezével (2020) egyértelműen jelezte mind angol, mind magyar nyelven az alkotói-zeneszerzői megérkezését. És amennyire ő többek között a grunge, úgy Takács Vilkó (Guns N’ Roses, Alice in Chains tribute zenekarok, Ganxsta Zolee és a Kartel) masszív rock alapokra építkezik alkotói pályáján. Vilkó első önálló albuma nyáron jelenik meg, amelynek a Szívballada a debütáló száma.

Ezen felül Dani és Vilkó közösen is folytatják az alkotói együttműködést: őszre tervezik egy erősen grunge hatású lemez kiadását; a zenei anyag gerincét a pandémia alatt dolgozták ki egy balatoni, privát alkotótáborban.

A Szívballada fülbizsergető dallammal tudatja, hogy amennyire elsöprő és egyértelmű pillanat, amikor „kézen fog egy lány egy fiút”, annyira könnyen is értjük félre egymást, a végletegbe lökve önmagunkat. A dal, amelyben Radó Éden (Tiansen) bájos hangon játssza a lányt, Dani egyik verséből született Vilkóval közös hangszerelésben. A műfajilag nehezen besorolható zenéhez hasonló klip készült a BP Underground dokumentumfilm sorozat alkotója, Koltay Anna rendezésében. A klip a különböző nyúlós, ragadós, guruló anyagokkal néhol elrugaszkodva, máshol áthallással szövi körbe a dal világát. A kislemezt a Pluralica Records adja ki.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló