Zene

Így vette be Chicago-t a BTS…kétszer!

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.13 | 11:18

Los Angeles után északot is lenyűgözte a dél-koreai szeptett.

Kész őrület, hogy 2014-ben a BTS-tagok Los Angelesben egy ingyenkoncertre is alig tudták még becsábítani a közönséget. Alig 200-an voltak kíváncsiak akkor a dél-koreai fiúcsapatra, ám azóta nagyot fordult a világ!

 

View this post on Instagram

 

? #BTS #5THMUSTER #MAGICSHOP #방탄소년단 #BUSAN #SEOUL

A post shared by BTS official (@bts.bighitofficial) on

Most viszont elindult a 2019-es turné, és a rekord-halmozó együttes lazán megtöltötte Los Angelesben a Rose Bowl stadiont, méghozzá duplán is. Aztán a szombat este a chicago-i Soldier Field-en érte őket, ahol ismét teltházat hoztak össze – az ottani kettőből az elsőt.

 

View this post on Instagram

 

? #BTS #5THMUSTER #MAGICSHOP #방탄소년단 #BUSAN #SEOUL

A post shared by BTS official (@bts.bighitofficial) on

A két és fél órás műsor alatt a srácok bebizonyították, hogy igenis a legnagyobb színpadokon van a helyük. RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V és Jungkook teátrális belépővel érkezett, hatalmas fekete párducok kíséretében. A Map of the Soul: Persona című albumról a Dionysus nyitotta a showt:

Ha bárhol a világon felbukkanunk, ott bizony stadion-buli lesz. K-pop idolként kezdtem, aztán művész lett belőlem.

rappelte Suga.

Majd jött a Not Today, mely generációjuk terheit énekli meg. Az Idol című dalban hazájuk népzenéje sejlik fel: a pansori a köznéptől származik, de az előkelők is megkedvelték ezt a muzsikát. Most afrikai és trap motívumokkal gazdagodott, így egy igazi multikulti jelentés-csokorral is bír.

 

View this post on Instagram

 

? #BTS #5THMUSTER #MAGICSHOP #방탄소년단 #BUSAN #SEOUL

A post shared by BTS official (@bts.bighitofficial) on

Akárcsak a friss slágerük, a Boy With Luv, ami szintén több dimenziót rejt. A 2014-es Boy in Luv-ra referál, már egy érettebb szemszögből.

Magasra szállok a szárnyaimmal, melyeket tőled kaptam.

céloznak a rajongók támogatására a srácok.

A han-érzés

is megjelenik, amit nehéz volna tökéletesen visszaadni. A vágyakozás és a sajnálkozás elegye, ami balladáikban – The Truth Untold, illetve az Epiphany – csúcsosodik ki. Jin, zongorajáték és könnyek – ebben minden benne is van.

A többiek is reflektorfénybe kerülnek – mindenkinek akad nagy pillanata. Jungkook a tömeg feje felett, drótkötélen lebeg az Euphoria közben, míg Jimin egy átlátszó gömbben vezeti elő a Serendipity című dalt. V a leginkább emlékezeteset a Singularity-ben nyújta, a rapperek –  J-Hope, RM és Suga – pedig a Trivia: Just Dance, Trivia: Love, illetve a Trivia: Seesaw során alakítanak szépet.

A fiúk varázsa abban áll, hogy a gigászi térben is intim hatást tudnak kiváltani – a közvetlen szomszédsrác-érzés végig belengi őket.

View this post on Instagram

 

Until next time Oppa’s. We will try not to catch a cold. ? #bts #btschicago2019 #btsloveyourselftour #bts

A post shared by Shay (@poglausshay) on

Süt róluk, hogy mennyire a szívükön viselik a zenekar ügyét, mely melegséggel tölti el a híveket. A tűzijátékkal záródó este végén megígérték, hogy jövőre is visszalátogatnak, fűzi hozzá a Variety.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.