Zene

Ötven hazai és külföldi előadóval jön a Fekete Zaj fesztivál

Ötven fellépő lép színpadra az idei Fekete Zaj fesztiválon. Az underground színtér számos hazai és külföldi előadóját felvonultató rendezvény Mátra-Sástón augusztus 18-tól 21-ig tart.

Fotó: Fekete Zaj / Instagram

Ritkaságszámba megy Kátai Tamás szólóprojektjének élő fellépése. A Mezolit – Mesék a Thy Catafalque-ról című produkció kizárólag a Fekete Zajon lesz látható és hallható. Az izgalmas, és már számos nemzetközi sikert magáénak tudó Kátai életműve még sohasem mutatkozott be élőben, ezúttal egy harminc tagú zenei kollektíva kelti életre a Thy Catafalque-dalokat.

A fellépők között lesz a Vágtázó Halottkémek, a Devil’s Trade, bemutatja tavaly megjelent sikeres anyagát a hazai pszichedelikus zene üstökösének számító Middlemist Red, experimentális kalandozásokra hív az Entrópia Architektúra, zenekaros supergroupjával áll színpadra a Lazarvs és a Trillion énekes-gitárosa Aron Andras & The Black Circle Orchestra néven, és ismét meglepő produkcióval készül a Black Bartók.

Koncertet ad a Fekete Zajon a hazai zajzene kiemelkedő előadójának számító pozvakowski, a poszt-rockot atmoszférikusan megközelítő Perihelion, a karakteres pszichedelikus világzene stílusában mozgó Meszecsinka duó, a több mint harminc éve alakult, majd egy évtizednyi kihagyás után 2019 végétől ismét összeállt Perfect Name, a visszatérését a Zajra időzítő Anez, és itt búcsúzik a közönségtől a deathcore-ban utazó Nadir.

A külföldi előadók között szerepel a black metált játszó román Dordeduh, az elektronikát a techno és az ambient elemeivel vegyítő cseh Bratri ikerpár duója, a brit és észt bázisú indusztriális punk csapat, a Deathsomnia, a dán Iceage frontembere, Elias Ronnenfelt, a svéd Michaela Aberg, a szerb Urok, az olasz Juju, illetve a szintén Itáliából érkező, a metált furcsa hangszereken (trombita, harsona és dob) megszólaltató Ottone Pesante.

Forrás: MTI


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.