Zene

Most kell menni a Szigetre, rendes a buli

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.12 | 09:04

Idén elférünk a Szigeten és ez nem is rossz, sőt.

Fotó: Sziget.hu

Szerdán a Pink koncert után a szokásos araszolással lehetett csak közlekedni még a 10 méter széles utakon is a Szigeten, és igencsak sorba kellett állni a betevő sörért vagy fröccsért. Csütörtökön azátn már el lehetett férni, de az első hétvégi napra újra tömegben csoszogásra számítottunk. Nem az lett, bár ezt már egy interjúban is elmonda Gerendai Károly, viszont így rendes pörgős bulit vezénylet mindenki, odaértél a koncert elejére, és még a vihar széle sem rontott bele a koncertekbe.

Ahogy szerdán Pinken Sziget VIP-ben a politikai elit pezsgett,  pénteken a művészek elitje és a zeneipar vezetői gyülekezetek. Az ok a magyar koncertszervezés egyik nagy adóssága volt, az első PJ Harvey koncert Budapesten. A legfontosabb angol singer-songwriterek egyike az ausztrál szomorúzenész, Nick Cave vonalán mozog, sőt a nála bő 10 évvel idősebb Nick zenésztársát, a Birthday Party és a Nick Cave and the Bad Seeds zenei agyát, a névrokon Mick Harveyt is magával hozta a turnéra. Az eredmény talán pont ezért egy fekete, művészi, finom hatásokkal dolgozó koncert lett. Bár az este elején még mentek a poénok a Hamvai PG Harveytól a DJ Harveyig, a koncert közepére mindenki elhallgatott, és beszívott minket a fekete tollakkal díszített énekesnő zenéje. Bár PJ Harvey éppen klubturnén van, és a programot is láthatóan zárt térben, kisebb termekre méretezték, a koncert végére belakták a Nagyszínpadot is, és pár tényleg személyes gesztus is átjött a közönséghez a kordonokon kívülre, ahogy a  koncert hangszer néküli énekes lezárása is.

#szigetfestivalofficial #pjharvey #pjharveytour #nuus.hu #sziget2017

nuus.hu (@nuus.hu) által megosztott bejegyzés,

Harvey után egy másik angol produkció a Kasabian érkezett, akikről élőztünk is, ők mondjuk tényleg tíz éve voltak érdekesek igazán, de azért most is kellően energikusak és nagyképűek voltak, és elég fénytechnikéát használtak egy jó showhoz.

A magyaroknál a folyton megújuló Quimby okozott kellemes meglepetést az A38-on délután. És Kiss Tibit persze kiszúrtuk PJ Harvey koncertjén is, ahogy egy sor jó zenész is elleste a művészi manírokat. A latin-ska vonalat szerető, koncerten gumilabdaként ugráló bulizók Roy Paci koncertjén élték ki magukat jó sokan a Világzenei Nagyszínpadon, az Elelctronic Beats Nervót hozta el, az Európa Színpadon volt egy csodálatos Bombay Rolyale koncert, ahogy az szokott lenni a Szigeten, több érdekes dologról maradsz le, mint amennyire eljutsz.

Kiss Tibi – Fotó: Varga Benedek, Sziget

És pénteken jött el a napja, hogy megnézzük a Nagy Utcaszínházat, aminek a látványa minden évben önmagában behozza a jegy árát. Idén nem volt akkora hasraesés, nem ugráltak felettünk hat emelet magasan, nem indult el egy paneláház méretű, kerekre szerelt kalózhajó díszlet mint eddig, hanem hagyományos módon, egy körülvett színpadon adtak elő artisták számokat. Jó, azért nem volt ennyire hagyományos, négy ketrecben 3 dobos és 1 DJ tolt alá ütemeket, ami lassan a bőröd alá mászott, és inkább meditáltál, mint az adrenalin mozdult meg benned.

Nagy Utcaszínház 2017, igen, ezek emberek 🙂 #szigetfesztivalofficial #nagyutcaszinház #latalaya

nuus.hu (@nuus.hu) által megosztott bejegyzés,

Szombaton pedig folytatódik a koncertcunami, és Budapest legdrágább jelmezversenye, nem is soroljuk mi lesz még itt.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...