Autó

Nico Rosberg visszavonul

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.02 | 15:07

Már biztos, hogy idén ő a Forma1 világbajnoka, de úgy döntött, hogy a csúcson kell abbahagyni: Nico Rosberg bejelentette a visszavonulását a száguldó cirkuszból.

Nico Rosberg Abu Dzabiban életében először és utoljára ünnepelt F1-világbajnokként. Kép: Clive Mason/Getty Images
Nico Rosberg Abu Dzabiban életében először és utoljára ünnepelt F1-világbajnokként. Kép: Clive Mason/Getty Images

A versenyző hivatalos Facebook-oldalán jelent meg egy idézett írás a visszavonulásáról és annak okairól, vélhetően a bécsi FIA-díjátadón elhangzott beszédét tették közzé. Az idei szezon Abu Dzabiban az ő győzelmével ért véget, életében először idén Forma1-es világbajnok lett, az utolsó négy versenyét zsinórban megnyerte. Alulértékelt pilótának számított, pedig mindig is remek versenyző volt: szakértők többször sennai magasságokba emelték.

Így nyitja a hosszú bejegyzést, amit alább végigolvashatsz:

25 év versenyzés óta az álmom, az életcélom volt, hogy Forma1-es világbajnok legyek. A kemény munkával, a fájdalommal, az áldozatokkal együtt mindvégig ez volt a célom. Most elértem. Megmásztam a hegyet, a csúcson vagyok, ez jó érzés. A legerősebb érzelem, amit most érzek az a hála mindenkinek, aki támogatott azért, hogy valóra válhasson az álmom.


A 31 éves Nico Rosberg a korábbi világbajnok finn Keke Rosberg és egy német anya gyerekeként született, kiskorától kezdve gokartozott, majd egyre nagyobb lépcsőket mászott meg az autóversenyzésben. Forma1-es pályafutását 2006-ban kezdte, három évig a Williamsnél, 2010 óta a Mercedes csapattagjaként. Összesen 206 versenyen indult, melyből 23-at nyert meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló