BabaMama

Senki nincs ki elringassa? Itt a Snoo, az okos bölcső

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.22 | 10:00

A Snoo az első okos bölcső, ami segít a kisbabák elaltatásában. Ha az éjszaka közepén egy kis ringatásra vágyna a kisbabánk, az érzékelőkkel ellátott bölcső megteszi helyettünk, mi pedig alhatunk tovább, anélkül, hogy megmozdulnánk.

A Snoo automatizálja az egyik legalapvetőbb szülői feladatot: lecsitítja a síró kisbabákat. Használatához a kicsit az ágyhoz tartozó rugdalózóba kell bepólyázni – így fixen, a hátán alszik el.

Ez a bölcső altatja el a 21. századi babákat

– mondja Harvey Karp gyermekorvos és a Snoo tervezője.

Karp azt várja, hogy a szülők a Snoo használatával kipihentebbek lesznek, a babákat pedig több stimuláció éri. Úgy véli, az újszülötteknek a méhhez hasonló környezetben kellene élniük, természetes zajokkal körülvéve.

A szülők kipihentebbek lesznek, ígérik a tervezők (forrás: happiestbaby.com)
A szülők kipihentebbek lesznek, ígérik a tervezők (forrás: happiestbaby.com)

Ringasd el magad

A matrac alatt lévő lemezek oda-vissza mozgása szimulálja a ringatást, és a bölcsőbe épített hangszórókból olyan hangokat hallhat a baba, mint korábban az anyaméhben. A bölcső összesen négy szinten keresztül növeli a ringatás erősségét, a leghosszabb esetben három percig. Ilyenkor máshol kell keresni a hibát: valószínűleg pelenkacserére van szükség, vagy éhes a baba. Sajnos ezt még tudja megoldani helyettünk a bölcső – írja Wired. Ha valaki szeretné megrendelni, annak alaposan a zsebébe kell nyúlnia: A Snoo a baba hat hónapos koráig használható, és 1.160 dollárba (több mint 300 ezer forintba) kerül.

Szerintünk elég bizarr, hogy egy mini -kényszerzubbonyba kell bepólyáznunk a kicsit az egész művelethez. Értjük mi, hogy sokszor egy kisbabával fárasztó dolog az éjszaka, de végső soron azért sír, hogy kapcsolatot teremtsen, és így igazából átverjük őket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.