Életmód

Gondot okoz az elalvás? Itt van 6 tudományosan igazolt trükk, ami segíthet

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.05 | 20:26

Tényleg működik a bárányszámlálás, olyan unalmas ugyanis, hogy bealszol tőle.

Sokan küzdenek azzal, hogy hiába bújnak ágyba, annyira pörögnek tovább, hogy képtelenek elaludni, ami aztán rendesen hazavágja a másnapjukat is. A Tech Insider ezért egy videóban összegyűjtött 6 jó módszert, amit bárki bevethet:

6 scientific tricks for falling asleep

Can’t sleep? Don’t just lie there in bed and stress about it. These tricks will have you snoozing in no time. Read more: http://www.businessinsider.com/sai FACEBOOK: https://www.facebook.com/techinsider TWITTER: https://twitter.com/techinsider INSTAGRAM: https://www.instagram.com/tech_insider/

Nem lehet elégszer elmondani, hogy az okostelefont alvás előtt jó messzire kell száműzni, a kék fény ugyanis azt üzeni az agyunknak, hogy még nappal van. Az alvásra fel kell készülni, a telefont kikapcsolni/eltenni, a testünket pedig ellazítani, meditálni. Furcsának tűnhet, de azt tanácsolják, hogy amíg nem vagyunk alvásra kész állapotban, addig ne feküdjünk le, ha pedig nem tudunk aludni, másszunk ki az ágyból. Az álmatlanul ágyban fetrengés csak stresszhez vezet, ami nem túl egészséges alvás előtt. Általánosságban igaz, hogy akkor a legkönnyebb elaludni, ha nem görcsölünk rajta, sőt, ha megpróbálunk ébren maradni. Próbáljuk elterelni a figyelmünket, csináljunk valami értelmetlen dolgot, amiben könnyen elunjuk magunkat, és máris bealszunk majd. A legfontosabb pedig az, hogy ha lehet, próbáljunk pontos napirend szerint élni: ha minden nap ugyanakkor kerülünk ágyba, a testünk is tudni fogja, hogy eljött az alvás ideje.

 

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló