Otthon

3 apróság, hogy visszanyerjük a kontrollt otthon az őskáosz felett

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.18 | 08:22

A nyár mindig kissé zsúfolt időszak: a gyerekek egész nap otthon, a fennmaradó időben pedig a család igyekszik tartalmas programokkal előrukkolni: strand, kirándulás, utazás. Érthető, ha ilyenkor néha úgy érezzük, eluralkodott otthonunk felett az őskáosz: az alábbi tippek abban segítenek, hogy legalább egy picit úgy érezzük, visszanyertük a kontrollt otthonunk felett.

Ezeknek többsége akár már egy nyugisabb vasárnap folyamán is megvalósítható, de legalábbis elkezdhető:

1. Adjuk vissza a kölcsönkért dolgokat

A szomszéd jéniai tálja, amiben süteményt hozott, a pulóver, amit a sógor adott kölcsön egy váratlanul hűvösre fordult estén, és persze a jó öreg esernyő, amit szüleink felejtettek nálunk a múltkor. Gyűjtsük össze az összes ilyen holmit, és amit lehet, azonnal adjunk vissza, a többinek átadását pedig rögtön szervezzük meg. Óriási megkönnyebbülés lesz mentálisan, nem csupán a felszabadult hely miatt.

2. Amit javítani kell, annak javítását intézzük el

A bőrtáska, aminek leszakadt a füle, a cipő, aminek a múltkor levált a talpa, a gyerek játéka, amit meg kellene varrni. Szedjük össze az összes szerelésre, javításra váró holmit, és szedjük őket rendbe, vagy címkézzük fel, hogy a hét folyamán hova kell vinnünk őket, ahol megjavítják a sok – számunkra, egyelőre – haszontalan lomot. Ha utóbbira nem látunk lehetőséget, ideje megválni a tárgytól: valakinek, aki könnyedén meg tudja javítani, vagy épp másra használja, még jól jöhet. Akárhogy is, mi csak nyerhetünk a felszabadult hellyel.

3. Adjuk fel a postázandó dolgokat

Számlák, szerződések, sárga csekkek, vagy épp csak a szülinapi jókívánság a nagyinak, amit romantikus régimódi allűrrel postán szeretnénk eljuttatni a címzetthez? Akármiről is van szó, a postázandó holmik összegyűjtése és egy kiadós séta a postára óriási megkönnyebbülés lehet. Hajrá, itt a vasárnap, kezdjük el a munkát, és teljesítsük a feladatot a hét folyamán: máris jobban fogjuk érezni magunkat, a káosznak pedig vége.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló