Vállalatok

A Samsung még idén beújít, lebomló csomagolásra áll át

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.28 | 13:18

Dél-Koreában nemsokára leáldozik a buborékos fólia korának.

A következő Samsung-okostelefonod már lehet, hogy biológiailag lebomló kiszerelésben jut el hozzád. A cég elektronikai divíziója ugyanis azt tűzte ki célul, hogy újrahasznosított, illetve a káros hulladékot nem gyarapító csomagolásra áll át.

 

A tabletek és a viselhető eszközök dobozai, zacskói is megújulnak: nem lesz már nyomkodható buborékfólia sem. Bezúzott, illetve környezetbarát anyagokból készült tálcákon kínálják majd eztán produktumaikat. Matt töltőkhöz is hozzá szokhatunk majd – nem kell az a plusz csillogó műanyag réteg az eszközökre.

Nagyban is játszik

a multicég: a tévék, hűtők, konyhai és mosógépek is előbb-utóbb nélkülözni fogják a hagyományos műanyag fóliázást: újrahasznosított és bio “nejlonok” váltják ki ezeket a szeméthalmokat szaporító göngyölegeket.

 

Növényi zsír, kukorica keményítő és nádcukor alapú biomasszából merítik majd Dél-Koreában a csomagolási ötleteket. A papírok sem ússzák meg – a karton és egyéb dobozok is környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve készülnek majd.

via GIPHY

2019 második felétől indul be a drasztikus változás, melynek szele már az Apple-t is megérintette: 2017-ben az iPhone gyártója is elhintette: átáll a bio csomagolásra. Már 2012-ben volt lebomló iPad-kiszerelésük, említi meg a Mashable.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.