Tech

Itt a Samsung legújabb tévéje, ami már lehet, hogy be se férne egy nappaliba

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.07 | 10:30

Egy hatalmas újítást is bejelentett a dél-koreai cég.

A 2019-es CES technológiai szakkiállításon magyar idő szerint hétfő hajnalban a Samsung bemutatta a legújabb tévéjét: a Las Vegasban zajló technológiai seregszemlén a vállalat bejelentette a 75 hüvelykes képátlóval rendelkező MicroLED készülékét.

A 4K felbontású, 190 centis modell várhatóan szintén igen borsos árú lesz, de a cég szerint immár “valódi termékként” tekinthetünk a MicroLED technológiára. Ezeknek a készülékeknek legfontosabb tulajdonsága a modularitás: a panelek egymás mellé illesztésével lényegében bárki bármekkora tévét hozhat létre magának otthon. Mindemellett bemutattak egy 219″-es, azaz 556 centiméteres képátlóval rendelkező The Wall modellt is.

A Samsung szerint a MicroLED technológia lehet a következő lépés a televíziókészülékek evolúciójában, mégpedig azért, mert úgy hozza a legjobb elérhető képminőséget, hogy közben feleannyi energiát fogyaszt, mint a konkurensek. További előnye, hogy mérettől függetlenül könnyen gyárthatók különféle képarányú panelek, sőt a képernyő méretét a felhasználó otthon is változtathatja.

A legnagyobb meglepetés

A Samsung egy olyan bejelentéssel is készült, amire senki nem számított: az Apple-lel kötött együttműködésük értelmében tavasszal megérkezik az iTunes a gyártó 2018-as és 2019-es készülékeire, sőt az érintett (de egyelőre pontosan meg nem nevezett) modellek támogatni fogják az almás cég AirPlay 2 nevű funkcióját is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ice Universe (@iceuniverseleaks) on

Ez elég váratlan fordulat, főleg annak fényében, hogy az Apple és a Samsung kapcsolata az elmúlt években nem volt éppen felhőtlen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló