Könyv

Hoppá, a Trónok Harca jobb partnerré tesz?

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.19 | 15:18

Oké, hogy a szerelemben néha a Fal adja a másikat, de Westerosszal csak nyerhetsz!

A vízcsapból is a Trónok Harca folyik, ám ha mostanáig keményen ellenálltál, hogy belebonyolódj a hét királyság ügyeibe, akkor itt az idő, hogy elgondolkodj a döntéseden.

 

View this post on Instagram

 

Hand of the Queen. #GameofThrones

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

Kiderült, hogy a minden idők legnépszerűbb tévésorozatának kikiáltott HBO-saga – és az annak alapjául szolgáló regényfolyam – a párkapcsolatainkra is jó hatással lehet. Még van időd, hogy a záró epizódokig „zúgó” fejjel bepótold az eddigi részeket, ahol szerelem élet, halál örvénylik.

George R.R. Martin könyveinek fantáziavilága hemzseg a szép és rettenetes szörnyetegektől. Cersei, Joffrey vagy az Éjkirály bizony nem az, akitől egészéges intimitást leshetnénk el, ám kiderült: valahogyan mégis jobb partnerré képesek tenni.

Az Oklahomai Egyetem a viszonyokat és a róluk kialakult hiedelmeket vizsgálta, 400 olvasó segítségével. Férfiak és nők könyv-élményeire voltak kíváncsiak a kutatók: klasszikus, kortárs, romantikus, sci-fi, thriller és horror műfajban. Az eredményeket az öt fő személyiségtípussal árnyalták, illetve hogy az alanyok egyetértettek-e a tesztben szereplő, kapcsolatokról szóló kijelentésekkel.

via GIPHY

Ha egy pár más véleményen van, az a kapcsolat halála. A romantikus társ sosem változik meg. Az egymáshoz közel állók mintha olvasnának a másik gondolatában, annyira tisztában vannak kedvesük szükségleteivel.

A klasszikus köteteket forgatók alig hitték el, hogy a véleménykülönbség csak káros dolog lehet. A sci-fi és fantasy hívei ennél tovább is mentek: elfogadták, hogy a széthúzás még nem öli meg szükségszerűen a kapcsolatot. Még kevésbé adtak hitelt annak a hiedelemnek, hogy egy partnert elkerülhet a változás, és azt sem fogadták el, hogy nagy különbségeknek kellene lennie a nemek között. Azt az elvárást meg pláne nem nyelték le, hogy egy jó partnernek a társa gondolataiban illene olvasnia.

via GIPHY

Stephanie C. Stern, a vizsgálat vezetője úgy véli, hogy

A tudományos-fantasztikus és fantasy-olvasók jobb eredményt értek el: nem dőltek be a négy irreális kapcsolati mítosznak. Az, hogy gondolatban valaki képzelt világokat barangol be, a személyes viszonyulásaiban is nagyobb kreativitást biztosít számára.

Szóval ha Harry Potterért vagy a Gyűrűk Uráért rajongsz, esetleg annyit olvasol, mint Tyrion és Samwell együttvéve, a gondolataid pedig a sófeleségek körül forognak, akkor ez a Tinderen feltüntetve – akár új minőséget is adhat neked, javasolja a Joyscribe.

 

View this post on Instagram

 

Every song. Every shot. Every look. Every celebration. Every masterpiece. What will you do #ForTheThrone?

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló