Belföld

Teának álcázva csempészett be drogot a postán egy férfi

  • Szerző:nuus
  • 2020.05.20 | 08:18

Postai küldeményként érkeztek Magyarországra a csomagok.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy szomáliai férfi ellen, aki teának álcázva csempészett be kábítószert, katlevelet Magyarországra.

Fotó: 123rf

A vádirat szerint a 43 éves férfi – aki osztrák állampolgársággal is rendelkezett – 2016 márciusától 2017 februárjáig – ismeretlenül maradt bűntársaival együttműködve – rendszeresen, jelentős mennyiségben rendelt meg és hozatott be postai küldeményként Magyarországra katlevélszállítmányokat, főként Etiópiából és Angolából.

A vádlott magyarországi postahivatalokban vette át a csomagokat, amelyek légi úton érkeztek az országba, és azokon többször a tea, természetes tea felirat szerepelt. A férfi szerzett egy hamis finn útlevelet is, amellyel újabb szállítmányokat akart átvenni, de időközben a rendőrség azonosította és elfogta; utolsó csomagjait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal foglalta le a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt emelt vádat, letöltendő fegyházbüntetés kiszabását és kiutasítást indítványozva.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló