Film

Meghalt Charles Webb, a Diploma előtt írója

  • Szerző:nuus
  • 2020.06.29 | 13:48

81 éves volt.

Meghalt 81 éves korában Charles Webb amerikai regényíró, akinek leghíresebb műve alapján készült a Diploma előtt című film – írta a deadline.com hollywoodi filmes portál a hétvégén.

Fotó: YouTube

Az író június 16-án hunyt el az angliai Eastbourne-ban vérképzőszervi betegségben – közölte barátja, Jack Malvern újságíró. A Diploma előtt (The Graduate) című regény 1963-ban jelent meg, négy évvel később Dustin Hoffman főszereplésével adaptálta filmre Mike Nichols.

A könyv és a film Benjamin Braddock történetét meséli el, aki viszonyba keveredik apja üzleti partnerének feleségével. A rendező Oscar-díjat kapott a filmért, amely megismertette a világgal Dustin Hoffmant, Webbnek viszont mindössze 20 ezer dollárt jogdíjjal kellett beérnie. Webb szerint a történet saját tapasztalatain alapul, melyeket diplomaszerzés után Los Angelesbe költözve szerzett, noha a könyv nem tekinthető önéletrajznak.

Charles Webb későbbi művei közül a The Marriage of a Young Stockbroker és a New Cardiff volt jelentősebb, az utóbbi alapján 2003-ban Hope Springs címmel romantikus film készült.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló