Celeb

Őszintén beszélt Parkinson-kórjáról Michael J. Fox

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.06 | 07:18

Michael J. Fox-ot 1991-ben diagnosztizálták Parkinson-kórral, majd 1998-ban az egész világ előtt nyíltan felvállalta betegségét. Most, 30 évvel a diagnózis után a People magazinnak beszélt arról, hogy van.

Amikor sor került a diagnózisra, Fox elhatározta, hogy nem mond le céljairól, álmairól és terveiről, és mindent megtesz azért, hogy állapotát szinten tartsa. Ez sokáig igen jól is sikerült, de persze ebbe rengeteg munkát is kellett tennie: folyamatos rehabilitáció, gyógytorna, alternatív kezelések, speciális étrend.

A magazinnak elmondta, hogy az elmúlt években a nehezebb szövegezésű darabok már komoly kihívást jelentettek számára, de minden esetben sikerült teljesítenie a feladatot. Gitározni és rajzolni viszont már nem tud, ami nagyon hiányzik neki, hiszen ezek korábban a feszültség levezetését szolgálták számára.

Elmondta, hogy az utóbbi időben már annyira megterheli a színészkedés, hogy azt látja jónak, ha elengedi, viszont – szerencsére – az írás megmaradt neki, és ez rengeteg erőt ad a mindennapokhoz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.