Vizuál

Házfallal együtt vittek el egy Banksy képet

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.18 | 17:48

Több, mint százezret fizetett egy galériás azért pár tégláért.

Kivágták a falból és elszállították a világhírű utcaművész, Banksy egy nottinghami ház téglafalára festett képét. A tavaly októberben odafújt festmény bicikli külsővel hulahoppozó kislányt ábrázol. A vásárló,

John Brandler galériatulajdonos hat számjegyű összegért vette

meg a Banksy-képet, amelyet szakemberekkel vágatott ki a házfalból – írja a BBC. Brandler célja a graffitiművész alkotásainak védelme. Szerinte az eddig műanyag  lappal védett kép hosszú távon penészedne és károsodna a szabadban. Brandler már az utcaművész több más művét is megszerezte. Így egy Port Talbot-i garázs faláról is hozzá került a Seasons Greetings című graffitti.

A hulahoppozó kislány képét még idén ki akarja állítani

a suffolki Moyse’s Hall Múzeumban. A városi tanács szerette volna, ha az értékes falfestmény a településen marad, de “semmilyen opció nem jött be”. A háztulajdonos szabadon dönthetett arról, hogy mi legyen a téglafal sorsa. Az önkormányzat szerint Banksy nem akarta, hogy az alkotást eltávolítsák a ház faláról.  A tanács pedig nem tudott arról, hogy a képet tartalmazó falrész kivágását tervezik.

A háztulajdonos megpróbálta “eladományozni” a Banksy-művet.

Tárgyalt helyi szervezetekkel, jótékonysági csoportokkal, sőt országos testületekkel is, de a tárgyalások nem vezettek eredményre. A névtelenség kérő tulajdonos most az eladásból származó pénzt akarja felajánlani jótékony célokra.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.