Belföld

Tragikus részletek derültek ki az allergiás rohamban meghalt 7 éves kisfiú ügyében

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.21 | 08:18
  • trendindex: 12

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást.

Tudhattak a szülők a gyerekük földimogyoró-allergiájáról, értesült az RTL Híradó. Azt azonban nem tudni, hogy ezt elmondták-e az iskolának.

Kedden rosszul lett és meghalt egy hétéves kisfiú egy IV. kerületi MOL benzinkúton. A kisfiú iskolájában szülinapot tartottak, az ünnepelt pedig mogyorós tortát hozott, amibe a fiú is belekóstolt. Már a helyszínen rosszul lett, hányni kezdett. A szülőket az iskolához hívták, akik érte mentek, az édesanya már ölben vitte a kocsihoz a kisfiát.

Alig 800 méter megtétele után azonban meg kellett állniuk egy benzinkútnál, mert a fiú már annyira rosszul volt, hogy levegőt sem kapott. Ekkor érkeztek meg a benzinkúthoz a mentők, akik hosszan küzdöttek a gyerek életéért, de már nem tudták megmenteni.

Nagyon lesújtott bennünket ez a tragikus eset, de a vizsgálatok lezárultáig nem tudok információt, kegyeleti okokból nem tudok interjút adni

– mondta az iskolaigazgató az RTL Híradónak, amikor arról érdeklődtek, beszéltek-e a szülők az iskolának az allergiáról.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az RTL Híradó kérdésére azt közölte, hogy jogszabály nem tiltja a házi készítésű sütemények, vásárolt cukrász termékek közintézményekbe való bevitelét, de a gyermekek biztonságáért az intézmény felel. Az előre csomagolt dolgoknál viszont fel kell tüntetni az allergiát okozó összetevőket.

Az RTL Híradó által megkérdezett gyermekgyógyász, Csáki Csilla szerint ilyen esetekben azonnal be kell adni egy adrenalininjekciót, és azonnal hívni kell a mentőket. Az injekció azonban nem TB-támogatott, ha egy család a szakmai ajánlás szerinti a két injekciót beszerzi, az legalább 50 ezer forintjába kerül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.