Külföld

Öt bomba került elő New Yersey-ben

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.19 | 08:16

Konyhai kuktából épített robbanóeszközök kerültek elő New Yersey-ben az éjjel, egy hátizsákból. Az öt bomba ugyanolyan, mint a New Yorkban 29 ember sérülését okozó hétvégi támadás során használt eszköz. Kuktából eszkábált pokolgépet használtak a Carnajev-fivérek is, amikor 2013-ban robbantottak a bostoni maratonon.

Sorra kerülnek elő házilagos robbanóeszközök az Egyesült Államok keleti partjának nagyvárosaiban. Legutóbb New Jersey-ben találtak kuktából kialakított robbanóeszközöket, szám szerint öt darabot. A pokolgépeket egy kukában találta meg két járókelő, akik értesítették a rendőrséget. A város polgármestere azt mondta a CNN-nek, hogy a környék nem túl forgalmas, ezért elképzelhető, hogy készítőjük meg akart szabadulni az eszközöktől.

New Yorkban szombaton ugyanilyen, kuktából kialakított bomba robbant fel, 29 ember sérülését okozva. A BBC hírportálja arról ír, hogy a merénylet után a közelben megtalált bomba is ugyanilyen volt: a robbanószer mellé apró fémtárgyakat is elhelyeztek, hogy a hatás még pusztítóbb legyen.

nyc-taxi-1-2-1446141

Ilyen, kuktába rejtett pokolgép robbant 2013-ban, Bostonban is. A hagyományos maratoni futás célvonalának közelében végrehajtott robbantást egy testvérpár követte el: az akkor 19 éves Dzsohar, és 26 éves bátyja, Tamerlan Carnajev. A csecsen származású, amerikai állampolgársággal rendelkező fiatalok 3 embert öltek meg a támadásban, 144-et pedig megsebesítettek.

A CNN tudósítása szerint a hatóságok a szombati New York-i robbantást is lehetséges terrorcselekményként kezelik, két másik esettel együtt: az egyik egy robbantásos merénylet New Jersey-ben, a másik egy tömeges késelés egy minnesotai bevásárlóközpontban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló