Autó

A színpadon égett be a Tesla utódjának kikiáltott új elektromos autó

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.04 | 20:00

A Faraday Future végre leleplezte az első tömeggyártásra szánt modelljét, csak éppen pont a bemutatón csúszott be egy műszaki hiba. Amúgy tök jól néz ki, és a műszaki adatai alapján is ígéretes az FF91, de még éveket kell várni rá.

Ha elektromos autó, akkor mindenkinek a Tesla neve ugrik be először, de többen is loholnak már az úttörő cég nyomában. Az egyik ilyen márka a pár éve alapított Faraday Future, akik nem csak névválasztásukban akarnak nagyon a Teslára hasonlítani, de például Elon Musk cégéhez hasonlóan ők is építenek egy gigagyárat Nevadában.

A new breed of electric vehicle has arrived. Meet the #FF91. #FirstOfTheSpecies

Faraday Future (@faradayfuture) által közzétett fénykép,

A Faraday Future egyvalamit nem mutatott még, méghozzá olyan autót,a mit az emberek megvehetnének (korábban már lelepleztek egy tanulmányautót, de azt eleve nem is gyártásra szánták). Viszont az idei Consumer Electronics Show-ra a várakozásoknak megfelelően elhozta első normális modelljét a gyár, és be is mutatták azt. Az FF91 névre hallgató autó nagyon jól néz ki, és technikai adatait tekintve is igencsak biztató: 1050 lóerő, 600+ kilométeres hatótávolság, és 2,39 másodperc alatt gyorsul 100-ra.

A bejelentést azonban beárnyékolta pár zavarba ejtő dolog. Éppen azt próbálták bemutatni a színpadon, hogy az autó hogyan tudja leparkolni magát, amikor az lefagyott. Az sem túl biztató, hogy még mindig nem lehet tudni, mennyi lesz az ára, ennek ellenére már elő lehet rendelni 5000 dolláros letét fejében. Az első csapat FF91 pedig a tervek szerint csak 2018-ban gördül ki a gyárból. Ez pedig elég problémás, hiszen egy ideje a cég anyagi nehézségeiről lehet hallani, úgyhogy nem lenne meglepő, ha addig jól csődbe is mennének.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló