Autó

Nem tököl a luxusautókat gyártó Rolls-Royce a hibrid meghajtású kocsikkal, rögtön tisztán elektromosakat fejleszt

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.12 | 11:13

A bejelentés azért is fontos, mert egyúttal előre vetíti a presztízs-autókat gyártó cég fejlesztési irányát, vagyis hogy az elektromos meghajtású autókra helyezik a hangsúlyt a belső égésű motorokkal szemben. Miközben a legtöbb autómárka hibrid-rendszerekben gondolkodik, a Rolls-Royce egyszerűen átugrandó lépcsőfoknak tekinti ezt.

Forrás: pixabay.com/MichaelGaida CC0

A cég a jelentések szerint nem lát üzleti lehetőséget a hibridekben. Több fórumon is kijelentették, hogy az elektromosság az egyetlen járható út és kitűzendő cél szerintük. Gondolják ezt amellett, hogy be is ismerték egyúttal: megjósolni sem lehet, hogy gazdaság és teljesítmény tekintetében mikor érik utol az elektromos kocsik a hagyományosakat.

Lehet, hogy hosszú, hosszú idő múlva, de meg fog történni.

Így a nyilatkozat. Sajnos egyelőre a tények ezt támasztják alá, a mai akkumulátor-technológia messze, messze elmarad a Rolls-Royce standardoktól. Ezért azt is hangsúlyozták, hogy amíg a leendő elektromos Rolls-Royce nem tudja majd pontosan azt, mint a benzines társai, félkész munkát nem fognak piacra dobni. 2011-ben már teszteltek egy elektromos Rolls-Royce-t, de az a teszteken még elég gyatrán szerepelt.

A Rolls-Royce nem a kísérletező kedvéről ismert, sem arról, hogy rögtön lecsapnának a legújabb, forradalmi technológiára. Alapos felkészülés előzi meg a legapróbb fejlesztéseket is, hiszen vásárlóik nem véletlenül tartják a luxusautók koronázatlan királyának. Ezen a szinten nem engedhetik meg maguknak a megérzéseket és a felelőtlen kísérletezést.

Tehát egyelőre zárt falak mögött zajlanak majd a kísérletezések, a gyár pedig továbbra is arra fókuszál, amiben történelme során mindig is világelső volt: a luxus életérzés, vezetői élmény mind magasabb fokú tökéletesítésére.

Forrás: pixabay.com/MichaelGaida CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.