Autó

Néhány ezer forintos kütyüvel törték fel a 31 milliós Teslát – videó is készült róla

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.21 | 13:48

Egy videós csapat nagyon komoly biztonsági problémára mutatott rá, amivel játszi könnyedséggel lehet ellopni egy méregdrága Teslát.

Jól tudjuk már, hogy Elon Musk nagyon könnyen állít nagyon hatalmas dolgokat, ha ahhoz valamilyen üzleti érdek fűzi. Nyilván ez a Teslák esetében is így van, amivel többször befürdött már, mint például akkor, amikor a törhetetlennek mondott Cybertruck ablaka az első bemutató során betört.

De ez csak az egyik eset a sok közül. Szokta azt is emlegetni, hogy a sok milliós Teslák gyakorlatilag feltörhetetlenek, amit korábban már egy tinédzser is félig megcáfolt, amikor a szobájából fért hozzá két tucat autóhoz. Most azonban a Donut Media videós csapatának köszönhetően valószínűleg teljesen megdőlt ez az állítás,

akik egy pár ezer forintos kütyüvel és egy ingyenes programmal simán meglovasítottak egy Teslát.

Az akcióról egy videót is készítettek, amiben demonstrálják, hogy valójában milyen egyszerű elkötni egy 31 millió forintos Tesla-járművet. Az akció főszereplője kettő, a csapat által bütykölt reléeszköz volt, melyek összesen nagyjából 20 dolláros (kb. 8000 forintos) befektetést jelentenek. A reléket egy ingyenes szoftver működteti, de az ingyenes, így csak az eszközhöz szükséges hardvernek van költsége.

A trükk annyi, hogy a videósok egyike a kocsi mellett kell legyen egy adóvevőként működő eszközzel, míg a másikkal távolról segítették a feltörés folyamatát. A videó végén pedig Elon Musknak is üzennek, hogy mielőbb javítsa a súlyos hibát.

Forrás: Leet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló