Autó

Gondban vagyunk? Napok óta nem érkezik kőolaj Magyarországra, elzárták a csapokat

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.09 | 16:30

A Mol szerint banki technikai problémák miatt zárták el a szállítást.

A bejelentés óta meredeken zuhan a Mol árfolyama, így a Napi szerint a cég délelőtt még körülbelül a hétfői zárás körüli szinten forgott, hirtelen azonban 5 százalékos mínuszba került. A hír a forintot és más tőzsdei részvényeket is magával rántott. Az euró ára a reggeli 393 körüli szintről 398 fölé ugrott, az OTP árfolyama is esik. Most úgy fest, hogy vége szakadhat annak a hónapok óta tartó üzleti gyakorlatnak, miszerint a Mol Nyrt. a világpiaci olajárnál sokkal olcsóbban beszerzett olajat feldolgozva extraprofitra tesz szert, amit a kormány a benzinárstoppal lefölöz. Az ok egyszerű: pillanatnyilag nem jön olaj a Barátság kőolajvezetéken. Az orosz Gazprombank szerint nem tudta utalni a tranzitdíjat az ukránoknak.

A Mol szerint banki technikai problémák miatt zárták el a szállítást.

Érdekel a túrázás? A természet? Akkor nézz bele legújabb videónkba, mielőtt tovább olvasnál. Ez az ország legszebb helyére kalauzol el! 

A Barátság vezetéken néhány napja szünetel a kőolajszállítás, mert tudomásunk szerint technikai problémák merültek fel a banki oldalon az orosz félt érintő tranzitdíj kifizetése kapcsán.

– közölte a hvg.hu érdeklődésére az olajcég.

Bár a Molnak több hétre elegendő tartaléka van, folyamatosan dolgozik a megoldáson, és egyeztetést kezdeményezett a díjkötelezettség átvállalásáról is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.