Autó

Bemutatkozott a Ferrari új belépő modellje

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.09.18 | 10:48

Három évvel ezelőtt a Ferrari bemutatta a Portofino-t, most itt az utód. Erősebb, de ugyanolyan szexi.

Három évvel ezelőtt a Ferrari bemutatta a Portofino-t a California T helyett, mint az autógyártó új belépő szintű modelljét. Ha ezen a szinten még lehet esetleg belépő modellről beszélni. Az ikonikus olasz márka most bemutatta az új, frissített változatát, amely a híres „M” utótagot viseli, amely nem más, mint a Modificata, ami olaszul annyi jelent röviden, hogy módosított.

A Portofino M az első Ferrari, amelyet a pandémia miatt bezárt maranellói gyár újranyitása óta bemutattak, és ez az első Ferrari, amely online debütált. Tisztán a tervezés szempontjából az új Portofino M szinte azonosnak tűnik az előddel. Ha nagyon keressük a változást, akkor egy kissé módosult a lökhárító, hogy még”sportosabb és agresszívabb” megjelenést kölcsönözzön neki. A frissítések többsége a karosszéria alatt van elrejtve, hogy nagyobb erőt és sportosabb kezelhetőséget nyújtson.

A Portofino ikerturbós, 3,9 literes V8-át úgy dolgozták át hogy az eredeti Portofino 591 lóereje helyett 612 legyen meg. Az előző már kifutó modell 7 fokozatú sebességváltóját is lecserélték az újonnan kifejlesztett nyolcfokozatú, kettős tengelykapcsolós automata sebességváltóra. A Ferrari szerint ez akár 35%-os növekedést hoz a maximális nyomatéknál. Míg a végsebesség változatlan marad kb 320km/h. Az új sebességváltó azonban egy teljes másodpercet segített a 0-199 km/h-ás gyorsuláson, amely most mindössze 9,8 másodpercet vesz igénybe.

El kell ismerni, akár belépő modell, akár nem, akár nem annyira szembetűnő a változás, a Ferrari még továbbra is egy szemtelenül szexi autót mutatott most be, amire szerintem sokan csorgatjuk a nyálunkat. Van gyorsabb sportkocsi, van erősebb, de ennél stílusosabb az olasz életérzést jobban átadó kevés van.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló