Autó

Egymilliós ablaktörlő, 10 milliós olajcsere – ennyibe kerül egy hiperautó fenntartása

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.25 | 08:18
  • trendindex: 4

Egy éves olajcsere több mint 7 millióba kerül, míg egy motortuning közel 10 millióba. Ezek az észvesztő költségekkel jár egy közel egy milliárdos Bugatti Chiron Pur Sport birtoklása.

Végre összegyűjtöttél elég pénzt, hogy megvehesd az első hiperautódat? Nos, gratulálunk! Tekintettel arra, hogy át fog esni a legtöbb hiperautó-gyártó által elfogadott szigorú átvilágításon, először is meg kell értenie, hogy milyen elképesztő költségekkel jár egy limitált szériás, nagy teljesítményű autó.

Egy Muhammad Al Qawi Zamani nevű malajziai férfi, aki nemrégiben járt a Bugatti Szingapúrban, részletesen beszámolt a 2021-es Bugatti Chiron Pur Sport fenntartási költségeiről, ami alapján képet kaphatsz arról, hogy mennyire drága lehet.

A Bugatti Chiron Pur Sport egy ultra limitált szériás hiperautó, amelynek alapára kb egy milliárd, így senki sem számíthat arra, hogy a fenntartási költségek bármilyen szempontból megfizethetőek lesznek. A Zamani által idézett számok azonban őrületesek. Az első a listán a motorolaj, amelyet 14 havonta vagy 20 000 kilométerenként kell kicserélni, 7 milliós áron. A kerekeket is rendszeres időközönként kell cserélni, ami a gumik nélkül 15 millióba kerülnek. A hiperautóhoz különböző abroncsok is kaphatók, amelyek szettje 2 millió körül lesz.

Ha ezektől a számoktól mini szívrohamot kaptál, várj, amíg elolvasod a lista néhány triviálisabb tételét, például az ablaktörlő lapátokat, amelyek 1 millióba kerülnek. Ezen felül a Bugatti 10 millió forintnak megfelelő összeget számol fel olyan dolgokért, mint a motortuning, a kalibrálás és egyéb szükséges beállítások, amelyek egy teljes szerviz után szükségesek.

Ha az összes költséget összeszámoljuk, akkor 14 hónap alatt körülbelül 30 millió forintra jön ki. Van azonban egy jó hír is. A márkakereskedők akár 30%-os kedvezményt is adhatnak a szervizdíjakból. A Bugatti karbantartási csomagokat is kínál a tulajdonosoknak, amelyek az összes szolgáltatást alacsonyabb költséggel foglalják össze. Tehát igen, készülj fel arra, hogy néhány havonta egy Tesla Model S-nek megfelelő összeget kell fizetned a hiperautó karbantartásáért, ha úgy döntesz, hogy veszel egyet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.