Autó

Eladó az egyetlen vízi Ferrari

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.07 | 16:18

Az 50-es években a Ferrari egy vad V12-meghajtású versenyhajót készített, ám most ez a hihetetlenül ritka gép 12 millió dolláros áron eladó.

Enzo Ferrari az autóipar történelmének egyik legnagyobb személyisége, Enzo olyan ember volt, aki a motorversenyzés megszállottja volt. De az ötvenes évek elején Enzo Ferrari elhatározta, hogy versenyhajót épít, ami megdönti a világ összes addigi sebességrekordját vízen is.

Az egyedülálló versenyhajó olyan sebességrekordot állított fel, amelyet közel 70 éve nem sikerült megdönteni. Ez volt az első, és utolsó, hogy a Ferrari feliratok valaha megjelentek egy vízi-járműön, ami hihetetlenül különlegessé teszi az egyedülálló Ferrarit. A FerrariArno XI Racing Boat ismét eladásra került, és olyan gyűjtőt keres, aki díjazza ezt a hihetetlenül értékes darabot, na meg persze ki tudja fizetni.

A Ferrari építette házon belül 1952-ben, és Achille Castoldival, a motorcsónak versenyzővel együttműködve fejlesztették ki, aki közvetlenül Enzo Ferrarinak adta át az ötleteit. A versenyhajó megépítésének ötlete az volt, hogy sebességrekordot állítson fel a 800 kg-os osztályban. A Ferrari egy V12-es motort rakott bele egyenesen a Scuderia-ból, ami több mint 500 lóerős.

Ennek eredményeként az Arno XI megdöntötte a rekordot, 241 km/óra feletti végsebességgel. Csakúgy, mint a Ferrari versenyautói ebből a korból, a versenyhajó is korszerű kialakítású, amelyet természetesen egy cápa ihletett. A hajó még a Ferrari ikonikus élénkvörös versenyfestését is megkapta, így valóban egyedülálló szépség.

A Ferrari Arno XI ismét eladó. Legutóbb a Sotheby aukcióján, 2012-ben cserélt gazdát, ahol 868 000 euróért kelt el, azonban most az eladó 12 millió dollárt kérne érte, ez nem kevesebb mint 3,6 milliárd forint.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló