Autó

Eladó Pablo Escobar egykori Porsche 911 RSR-je

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.07 | 14:18

Az autó, amely millió mesét tudna mesélni, kétszeres Forma-1-es bajnok és egy nemzetközi hírű drogbáró is birtokolta!

Amit itt láthatsz, az az egyik legritkább klasszikus Porsche versenyautó, amelynek tulajdonosa és versenyzője volt néhány híres személyiség, köztük egy kétszeres Forma-1-es bajnok és egy nemzetközi hírű drogbáró. Ez a gyönyörűen felújított 1974-es Porsche 911 Carrera 3.0 RSR IROC pedig eladó, így az autógyűjtők egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy egy történelmi jelentőségű klasszikus Porschét szerezzenek meg.

A német autógyártó 1974-ben mindössze 15 darabot gyártott a 911 Carrera 3.0 RSR IROC-ből, így ez a példány rendkívül kívánatos és értékes. A vonzó szaharabézs színben pompázó versenyautót eredetileg Roger Penske vásárolta meg, hogy benevezzen vele az első IROC-szezonban. A Porschét először a Forma-1-es bajnok Emerson Fittipaldi vezette, aki a versenyautóval kvalifikálta magát az International Race of Champions pozícióba.


A Porsche RSR-t később eladták az IMSA versenyző John Tunstallnak, aki olyan versenyeken vett részt, mint a Daytona 24 órás és a Sebring 12 órás verseny. Egy bizonyos ponton Tunstall bevonta a hírhedt drogbárót, Pablo Escobart. A híres drogbáró megvásárolta a Porschét, és Kolumbiába vitte. Még képek is vannak arról, hogy Escobar versenyzett a Porsche RSR-rel, amely akkoriban 935-ös karosszériát viselt.


Az 1974-es Porsche 911 Carrera 3.0 RSR IROC 3.0 RSR az 1990-es évek elején került az Egyesült Államokba, és 2007-ben kezdődött teljes körű restaurálása. Három év kemény munka után a klasszikus Porsche versenyautót eredeti karosszériájával szerelték fel, és az eredeti 1974-es IROC specifikációnak megfelelően állították helyre.

A hosszú távú versenyzésre létrehozott RSR-t az eredeti versenyspecifikációjú 911/75 “high butterfly” 3,0 literes hathengeres motorral szerelték fel, a gyári ötfokozatú kézi sebességváltóval együtt. A Porsche egyedi spoiler kombinációval, matt fekete fényszórófedéllel, gyorskioldókkal és ötküllős Fuchs felnikkel is rendelkezik. Még a fényezés is korhű, és Fittipaldi neve szerepel az ajtókon és a szélvédőn. A Porschét a Collecting Cars árverezi el, és a licit már most közel van az egymillió dolláros határhoz.

Nem lepődnénk meg, ha 3 millió dollár felett kelne el.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.