Autó

Gatyát felkötni – ez mindenidők legbrutálisabb autója (fotók)

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.11 | 16:48

Belehúztak a görögök, és magasra tették a lécet. A demokrácia után most egy több mint 3000 lóerős autóval akarják leigázni a világot. De sikerülni fog nekik? Erre nem tudunk válaszolni, ám maradjunk annyiban, hogy döbbenetesen néz ki!

Ismerjétek meg a világ első olyan ultraautóját, amely több mint 3000 lóerővel rendelkezik. A vad, nagyteljesítményű kétüléses autó az SP Automotive nevű görög feltörekvő cég alkotása. Csak az összehasonlítás kedvéért:

a Bugatti Chiron 1577 lóerős, míg a világ leggyorsabb hiperautójává válni próbáló SSC Tuatara állítólag 1750 lóerős. Néhány évvel ezelőttig minden 700 lóerő feletti négykerekű szériaautó ellenszenvesen gyorsnak számított.

Háromezer lóerő egy autó esetében már túlzás!

Mindenesetre, visszatérve az SP Automotive Chaosra, az ultraautó a készítők szerint két változatban fog megjelenni. Az Earth Version nevű alapkivitel egy szelídebb változat, amelynek 2049 lóerejét egy ikerturbós 4,0 literes V10-es motor termeli. A motor, amely 10 000 fordulat/perc fordulatszámon forog majd.

A Zero Gravity névre keresztelt, erősebb kivitel a V10-es korlátlan változatát kapja majd, valamilyen meg nem nevezett hibrid asszisztenssel, hogy az 3065 lóerőt produkáljon. Az autógyártó állítása szerint az ultraautó mindössze 1,55 másodperc alatt képes lesz a 0-100 km/órás sprintre, a negyed mérföldes távot pedig 7,5 másodperc alatt teljesíti majd.

Dizájnját tekintve úgy néz ki, mint egy olyan versenyautó, amelyet inkább egy videojátékban találsz meg. Az elejét mintha egy Forma-1-es autó ihlette volna keskeny orrával és vad aerodinamikai elemeivel. Nem biztos azonban, hogy ez valaha is képes lesz megfelelni a homologizációs szabályoknak a világ legtöbb részén:

de az biztos, hogy vadul néz ki!

A konstrukcióban széles körben használják majd a 3D nyomtatást és az egzotikus anyagokat. Az SP Automotive azt mondja, hogy korlátozott számban, 20 darabot szeretne gyártani, ami a kereslet függvényében tovább növelhető 100 darabra, az ára 14,4 dollár lesz. Ha lesz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.