Autó

Kiderült, milyen autót vezetünk mi, magyarok

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.13 | 14:18

Nem Tesla Model 3 és nem is VW Multivan az az autó, sajnos.

A magyar autósok legtöbbje használt, benzines gépjárművet hajt és hosszan tervezgeti, milyen másik használt autó legyen helyette.

16 éves vagy annál is öregebb autót vezet a magyar autósok 51 százaléka, amelyet 1 és 3 millió forint közötti összegért vásárolt. A forgalomban lévő gépjárművek átlagos kora Magyarországon 14,5 év – közölte hétfőn a Használtautó.hu a GKID kutatóval szeptemberben készített online reprezentatív felmérése alapján.

123rf

Az átlagos hazai autós évente 50 és 250 ezer forint közötti összeget költ

karbantartásra, miközben minimum 5 évet vár a cserével, és jellemzően 3,8 millió forintot költene egy összegben egy legfeljebb 8 éves, benzines vagy dízeles használt autóra.

A meglévő gépkocsit a megkérdezettek 65 százaléka belföldön és használtan vásárolta, 22 százalék vette újonnan. A felmérés szerint a saját autóval rendelkezők leginkább benzines gépjárművet használnak, a hibrid hajtásúak aránya 6 százalékra tehető.

A közlekedési alternatívák közül legtöbben tömegközlekedésre váltanának,

de a válaszadók a rövidebb távokat akár gyalog vagy kerékpárral is szívesen megtennék. A vásárlást tervezők nagy része az 1-3 millió forintos kategóriában keres autót, míg az átlagos vételár várhatóan 3,8 millió forint körül alakul, legnagyobb értékben a 60 év felettiek és a budapestiek fognak gépjárművet venni, derült ki a felmérésből.

Szegényednek a magyarok: tovább nőtt az autók átlagéletkora Magyarországon


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Megszűnés szélén áll a Tumblr
  • szerző:nuus
  • 2023. 11. 10.