Autó

Ledobta az atomot a Rolls-Royce – erre a modellre szavak sincsenek

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.26 | 13:18

A Rolls-Royce 2016-ban bemutatta Black Badge autócsaládját, amely az ultraluxus modellcsaládjuk merészebb értelmezését képviseli.

Öt évvel ezelőtt a brit márka a Wraith és a Ghost modellekkel debütált a Black Badge, amelyet később más modellekre is kiterjesztettek. Azonnal átütő sikert aratott, és ma már a Rolls-Royce termékmegbízásainak 27%-át teszi ki. A Rolls-Royce most egy új modellel bővítette Black Badge családját, amelyet a márka történetének legtisztább Black Badge-motoros autójaként emlegetnek. Ismerjék meg a vadonatúj Black Badge Ghostot.


Az új Ghost egy úgynevezett “Post Opulence” elnevezésű, kifejezetten a fiatalabb ügyfélkör számára kialakított új, minimalista dizájnnyelvet képvisel. A luxusszedán legújabb iterációja a Post Opulence sötét oldalát tárja elénk, amely a minimalizmust és az elvárható anyagok használatát a végletekig fokozza.

Kezdve a külsővel, a Black Badge modellek vásárlói a Rolls-Royce 44 000 “készen kapható” színének bármelyikét választhatják, vagy akár teljesen egyedi árnyalatot is rendelhetnek.

A brit márka szerint azonban az ügyfelek többsége a Black Badge autóját a jellegzetes fekete színben rendeli meg.

Az autóipar legsötétebb fekete festékének páratlan árnyalatát és fényét egy aprólékos eljárással érik el, amely azzal kezdődik, hogy rengeteg festéket visznek fel egy elektrosztatikusan feltöltött karosszériára, majd egy négytagú kézműves csapat kézi polírozásával végződik, hogy a jellegzetes, magasfényű zongorafényű fényezést elérjék. A gyönyörű, nagy kontrasztú, kézzel festett karosszériavonal tovább fokozza a Black Badge Ghost mély fényezését.


A Black Badge Ghost sötét témája a külső fényes krómozott részeken is folytatódik, beleértve a magasra polírozott Spirit of Ecstasy-t és a Pantheon hűtőrácsot. Ezeknek az alkatrészeknek a feltűnésmentes megjelenését úgy érték el, hogy a hagyományos krómozási eljáráshoz krómelektrolitokat vezettek be. Ezután minden egyes ilyen alkatrészt precíziós kézi polírozással fényesítenek, hogy tükörfekete krómozott felületet kapjanak. Az új Black Badge Ghost másik fénypontja a Bespoke 21 colos kompozit felni.


A Black Badge Ghost belseje ugyanazt a minimalista kezelést kapja, mint a külső, de az anyagválasztás és az utastér kialakítása egyszerűen nyálcsorgató. A Black Badge modell dinamikus karakterét tükrözi a szén- és fémszálakkal megjelenített, mély gyémántmintázatú, összetett, de finom szövésű szövés.


A fekete témához illeszkedve a műszerfalon és a hátsó utastérben lévő szellőzőnyílások körítését fizikai gőzfázisú leválasztással sötétítették, ami megvédi az idővel történő elszíneződéstől. Még a Black Badge Ghost órája is egyedi tervezésű. A mutatók hegyei, valamint a tizenkettes, hármas, hatos és kilences órajelek visszafogott krómozott kivitelben kínálják.


A Ghost műszerfalán lévő megvilágított küszöb a Black Badge modellek világító Lemniscate szimbólumát kapja, amelyet több mint 850 csillag vesz körül. A végtelenség szimbólumának tűnő motívumot 152 LED világítja meg, amelyeket a homlokfal fölé és alá szereltek. Ezek mindegyike aprólékosan színben illeszkedik az utastér órájának és műszerfalának világításához, és a Shooting Star Starlight Headliner csillogását idézi.

A Rolls-Royce szerint a Black Badge modellek vásárlói szívesebben vezetik saját autójukat, minthogy a hátsó üléseken töltsék az időt. A fiatalabb generációs ügyfelek is dinamikusabb vezetési tulajdonságokat igényelnek a Rolls-Royce gépkocsiktól.

A Rolls-Royce átdolgozta a Ghost alumínium térvázas futóművét, és nagyobb volumenű légrugókkal szerelte fel, hogy még inkább vezetőbarát legyen.

A luxusszedán ikerturbófeltöltős 6,75 literes V12-es motorját is átmasszírozták, hogy nagyobb teljesítményt préseljen ki magából. A Black Badge változat motorja 592 lóerőt produkál. Még a 8 sebességes ZF sebességváltót és a gázkarakterisztikát is módosították a lendületes teljesítmény érdekében.

Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce Motor Cars vezérigazgatója elmondta:

Ma egy olyan terméket jelentünk be, amely egy újfajta Black Badge motorkocsit képvisel, olyat, amely megragadja a minimalista, Post Opulent dizájnkezelést, amely újraalkotja a Ghost legendáját, de a fekete szín alkalmazásával felerősíti és felforgatja azt. Az eddigi legfejlettebb gépkocsinkat úgy alakítottuk át, hogy jellemezze a Rolls-Royce alteregóját: magabiztos, dinamikus és erőteljes. Ez a márka történetének legtisztább Black Badge motoros autója. Ez a Black Badge Ghost.

A Black Badge Ghost árazását még nem jelentették be.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló