Forma-1

Ecclestone elmondta, mit kéne kezdeni az idei F1-es szezonnal

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.03.29 | 15:18

Az F1-et korábban évtizedeken át irányító Bernie Ecclestone elég radikálisan kezelné a jelenlegi helyzetet.

A koronavírus-járvány miatt teljesen leállt az F1, jelenleg úgy néz ki, hogy a Forma-1 2020-as szezonja június közepén indulhat el. A sportág jelenlegi tulajdonosa, a Liberty Media szerint jelentős módosításokkal, de így is össze lehet majd hozni egy 15-18 futamos idényt.

Az F1-et korábban évtizedeken át irányító Bernie Ecclestone máshogy kezelné a jelenlegi helyzetet, így:

Hogy én mit tennék? Azt hiszem, rövidre zárnám a diskurzust, és nem lenne Forma-1 2020-ban. Egyetlen verseny sem. Ez az egyetlen dolog, amit megtehetünk mások biztonsága érdekében, így senki sem fog ostoba megállapodásokba bonyolódni, amelyeket talán nem tudnának betartani.

200 ezer halottal számolnak az Egyesült Államokban

Az új koronavírus által megfertőzöttek száma több millió is lehet, a halottaké pedig akár a 200 ezret is elérheti az Egyesült Államokban – figyelmeztetett Anthony Fauci, a koronavírus-járvány elleni küzdelem amerikai kormányzati munkacsoportjának egyik tagja vasárnap a CNN hírtelevíziónak adott interjújában.

“Több millió esetünk lesz” – jelentette ki a diagnosztizált vírusfertőzésekre utalva a professzor, aki egyben az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója. Hozzáfűzte, hogy mintegy 100-200 ezer halottal is számolni kell, bár meglátása szerint ezek az előrejelzések változhatnak, mivel maga a vírus és a járvány is állandóan változik.

Az Egyesült Államokban 2010 óta évi 12 ezer és 61 ezer közötti halálos áldozatot szedtek az influenzajárványok. A legnagyobb, az 1918-19-es spanyolnátha néven ismert járvány 675 ezer életet követelt az Egyesült Államokban.

Az új típusú koronavírus, a SARS-CoV-2 vírus által megfertőzött személyek száma vasárnapra 130 ezer fölé emelkedett az Egyesült Államokban, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a 2300-at. A fertőzöttek mintegy fele New York államban van, de már az ország más részein is kialakultak gócpontok.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.