Forma-1

Elemezzük ki a tegnapi F1 futamot

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.07.06 | 10:18

Simán lehetett volna kettős Mercedes győzelem, de Hamilton hibája mindent megváltoztatott Osztrák Nagydíjon.

217 nap után végre elrajtolt a Forma–1 mezőnye. Én a magam részéről alig vártam, ezért most szépen kielemezem a saját gondolataimmal a vasárnapi futamot.  A futam legnagyobb esélyesének Max Verstappent tartottam én is, és a szakértők is, azonban ez nem valósult meg, hiszen jött a váltóhiba és így már a 11. körben kénytelen volt feladni.

Hamilton 5 másodperces időbüntetése miatt csak a 4. lett. És ez nem az első, egy éve a Brazil nagydíjon ugyanez történt, ott is ekkorát hibázott. Azt gondolom, hogy hatszoros világbajnokként ez nem fér bele.

A Ferrari az időmérőhöz hasonlóan  lassú volt a futamon is, a szakmai sajtó most attól hangos, hogy utálják az egész motort. Meg is tudom érteni, de Hamilton hibája miatt Charles Leclerc azért így is összehozott egy 2. helyezést,  Sebastian Vettel a 10. helyét pedig ne is firtassuk. Felesleges. Nem lehet mentség arra, hogy  a 31. körben valaki elfékezi magát. Vettel elmúlt két idényében folyamatosan tolta az egyéni hibákat.

Aztán beszéljünk akkor a győztesről is, meglepetésnek meglepetés, de tegnap érezhető volt már az is, hogy neki ez nagyon megy most. Hogy a titkos favoritomnak, Max Verstappennek, lett volna-e Valtteri Bottas ellen valamennyi esélye, az már sose derül ki. De azt tudjuk, hogy a Mercedes elképesztően gyors volt, nagyon rég ment ilyen jól nekik. De ezt már láttuk szombaton, amikor Bottas megszerezte a pole pozíciót. Simán adta be a rajt-cél győzelmet.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló