Motor

Ilyen az amikor koppan az állunk

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.02.07 | 17:48

Nem éri el szárazon a 160 kilót, V4-ese viszont 224 lóerőt tud, itt a Ducati Superleggera V4.

Összesen ötszáz darabot készít a Ducati az új Superleggera V4-ből, rendszámos, utcán is használható változata sem éri el szárazon a 160 kilót, 998 köbcentis V4-ese 224 lóerőt ad le, ám ez a lenyűgöző teljesítmény is fokozható a Racing kitben kínált Akrapovič kipufogórendszerrel

A Racing kittel további majdnem 10 kilót lehet faragni a gépből, így a 152 kilós gép 234 lóerőt tud felszabadítani. Gyakorlatilag egy rendszámos pályamotor, ami közúton is használható. A speciálisan tervezett és kialakított dupla szárnyrendszerének köszönhetően 270 km/órás tempónál akár 490 newtonos erővel szorítja le a motort, ami ennek köszönhetően minden eddiginél stabilabbá teszi. Egyszerűen nem lehet betelni azzal a kecses formatervvel amivel érkezett, keskeny fékek, mindent tekintet vonzó szárnyak, és a gyönyörű hangú Akra kipufogó rendszer.

Azonban az a szerencsés félezer vásárló akinek sikerül beszereznie egyet a Superleggera-ból  csatlakozhatnak a Ducati szakembereihez egy pályanapra, és kipróbálhatják azt a futó Panigale V4 R-t amit többek között Dovizioso, Petrucci és Miller is használ a GP-ben. Ez egy olyan extra, amit kevés gyártó lépne meg. Természetesen, nem ezért fogják megvenni a motort akik megveszik, de ilyen apró gesztus biztosan sokat fog dobni a márka megítélésén.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.