Motor

Elektromos motort villantott a Triumph, brutál gyorsan tölt majd

Elektromos járműhöz képest, elég gyorsan meg lehet tankolni.

A Triumph már 2019 óta dolgozik a TE-1 elektromos motoron, három másik angol céggel együtt, mind belerakják a saját tapasztalataikat, de még a brit kormány is beszállt a finanszírozásba. A motor még koncepciós fázisban van, de már elárultak róla adatokat, például, hogy nagyjából 20 perc alatt tölt majd 0-ról 80 százalékra, 174 lóerőre is képes lehet, a hatótávja pedig 200 kilométer körül lesz.

Olyan kinézetet szerettünk volna alkotni, ami meggyőzi a motorosokat, hogy érdemes elektromosban gondolkodni, vagy akár arról, hogy lecseréljék a hagyományosat egy ilyenre.

mondta Steve Sargent, a Triumph termékfejlesztési vezetője. Azt is elárulta, hogy mikor lehet majd hozzájutni egy ilyenhez, de ez sajnos nem egy konkrét időpontot jelent. Jelenleg arra várnak a gyártás megkezdésével, hogy lejjebb menjenek az akkumulátorárak, hogy a végén olcsóbban tudják értékesíteni a gépet. A cég álláspontja ugyanis, hogy amúgy is drága lesz, és szeretnék, hogy minél többen hozzá tudjanak jutni egy Triumph TE-1-hez a jövőben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló