Motor

A motorosok is vészhívó rendszert kapnak, életeket menthet

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.06.05 | 07:18

Az autók esetében már évek óta kötelező az automatikus vészhívó rendszer használata, a Bosch most elhozza a technológiát a motorosoknak is!

Autók esetében 2018 óta kötelező az úgynevezett eCall rendszer, azaz az automatikus vészhívó használata. Ez az az eszköz, mely ha baleset történik azonnal riasztja a mentőegységeket, küld koordinátákat, és azonnal kezdődik a mentés. Motoron eddig nem volt egységes lehetőség. Ugyan gyártói szinten volt ilyesmi, de nem volt számottevő. Azonban a Bosch most bemutatta a legújabb, minden motor esetében alkalmazható megoldását, mely okostelefon segítségével kommunikál majd a külvilággal.

Hasonlóan működik, mint az autók esetében, azaz baleset után magától riaszt és élő telefonos hívást kezdeményez a központ és a motoros között. Azonban itt jön a csavar, a megoldás képes nézni azt, hogy csak bénák voltunk és tolatás közben eldőltünk, vagy aktív motorozás közben a sebesség, dőlésszög, egyéb adatok függvényében valóban balesetet szenvedtünk. Ez a megoldás életmentő lehet, hiszen sok esetben maga az esés eszméletvesztéssel is jár, és akár erdőben vagy árokban a motoros nehezen észrevehető, így akár egy eszméletvesztés végzetes is lehet számunkra. A szolgálatás először Németországban lesz elérhető, de hamarosan más országokban is elérhetővé válik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.