Motor

Eladó a világ egyik legritkább motorja, és elképesztően gyönyörű

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.20 | 12:20

Az 1955-ös Black Prince, ami a kor beceneve szerint nem volt más, mint a Kétkerekű Bentley. A képeket elnézve, egyértelmű, hogy miért.

Phil Vincent elhatározta az 1920-as években, hogy motorkerékpárokat fog gyártani, és végül 1928-ban 450 fontért megvásárolta a HRD védjegyét, tudását, fennmaradó alkatrészeit, és ezentúl Vincent neve szerepelt a tartályon a HRD neve helyett.

Rekordot döntenek.

A második világháború után a Vincent természetesen az amerikai piacot hódította meg, a Vincent Black Shadow-t vagy a Lightning versenyváltozata volt a korszak a leggyorsabb motorja. Ez az a motor amelyet Hunter S. Thompson a Félelem és Reszketés Las Vegasban című regényében örökített meg, ez maga a legenda. Az egyik ilyen módosított Black Shadow-t 1948-ban járattak csúcsra a Bonneville Salt Flats-on, és megfutotta a 150 km/h-át, amely akkor egyedülálló volt és döbbenetes.

Azonban most eladó egy 1955-ös Black Prince, ami a kor beceneve szerint a Kétkerekű Bentley-volt. 1954-5 között gyártották, és mindössze alig 200 darab készült belőle. Ezért döbbenetes, hogy van most belőle egy eladó darab, méghozzá ilyen állapotban.

998 ccm³-es blokkja volt, természetesen Amal karburátorral, és egyedülálló 55 lóerős teljesítményt tudott. Az első keréken dupla dobfék található, hátul szimpla. Igazi versenygép. Ilyen állapotban biztos, hogy kevés maradt fent belőle.

Ez a darab egy a fennmaradt 19-ből, és most 54 millió forintért eladó Angliában. Az biztos, hogy ez az ár csak magasabb lesz. Illetve elképesztően irigyek vagyunk arra, aki birtokolhatja ezt a legendás gépet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.