Belföld

Szívfacsaró és tragikus – videó a magyar COVID intenzív osztályról

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.01 | 07:18

Csak szigorú szabályok mellett, de az RTL Klub Híradója forgathatott a kisvárdai Szent Damján kórház COVID intenzív osztályán. Drámai helyzettel szembesültek.

A kezeslábas, a dupla gumikesztyű- és maszk, hozzá pedig a védőszemüveg kötelező. A szakápolók azt mondják, a legszívfacsaróbb, amikor egész családok kerülnek be, vagy amikor ismerősüket, egyik kollégájukat kötik gépre.

Mindenhol gépek pittyegnek, csövek lógnak a betegek lába körül. Az RTL Híradó a kisvárdai Szent Damján kórház Covid-intenzívosztályán forgatott, ahova azok a koronavírus-fertőzöttek kerülnek, akiknek rendkívül leromlott az állapotuk. Az osztályon dolgozók szerint a betegek többsége oltatlan.

A betegek állapota pillanatról pillanatra változik, “van olyan betegünk, aki szépen egy hét lélegeztetés után elkezd javulni, viszont van, aki erre nem reagál jól”, mondta Abriha Dániel rezidens orvos a riportban. Jelenleg a kórházban ketten vannak lélegeztetőgépen, mélyaltatásban.

A dolgozók szerint a fizikai megterhelés, az állandó készenlét napról napra nehezebb, de a legszívfacsaróbb, amikor egész családok kerülnek be, vagy amikor ismerősüket, egyik kollégájukat kötik gépre.

“Korábbi időszakban ápoltuk a munkatársunkat. Nem konkrétan intenzíves ápoló volt, de intézményünk dolgozója, és őt sajnos elvesztettük, és ezt végig kellett nézni. Szerintem ezt senki nem heverte ki nálunk” – mondta Deák Csilla, az intenzív osztály vezető ápolója.

Hegyi Henrik, a kórház főigazgatója szerint a karácsonyi összejövetelek után náluk is megnőtt a kórházban ápoltak száma. Arra számítanak, hogy a szilveszter miatt ismét megemelkedik ez a szám.

 

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Csobot Adél odavan az exért
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 18.