Belföld

Orbán Viktor embere lett kórházi főigazgató, aki kérte, hogy felállva köszöntsék

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.03 | 16:18

Révész János január 1-ől kezdhette meg a munkáját.

Az új év kezdetével Orbán Viktor döntése értelmében Révész János kapta meg a lehetőséget, hogy január 1-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója legyen. A gazdasági irányításért felelős helyettesével együtt Jenei Zoltánt november végén menesztették, miután jelentős adósságot halmoztak fel az állami kórházban. December 31-én a belügyminiszter továbbá két tucat kórházvezetőt is felmentett, akikkel az volt a baj, hogy elmúltak már 65 évesek.

Mire elég egy alig 17.000 forintos okos karkötő? Tényleg ez a legjobb választás a fiataloktól kezdve a nyugdíjasokig mindenkinek? Nézz bele a videóba, és kiderül!


 

A kórházvezetésben történő változásokat Orbán Viktor személyesen hagyta jóvá, és a Magyar Közlönyben megjelent információk szerint Révész János lesz az új főigazgató. Korábban a média már beszámolt arról, hogy Révész János az orvosokat arra utasította, hogy felállva köszöntsék az intézmény reggeli értekezletein, és kizárólag azoknak engedélyezte a belépést, akik időben megérkeztek. A Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke, Csilek András szerint az új szabályok miatt többen kellemetlenül érzik magukat…

Márciusban a Telex beszámolt arról, hogy Révész János egy másik levelével kapcsolatban a Magyar Orvosi Kamara tiltakozott. Ebben a levélben a főigazgató csak azok másodállásra vonatkozó kérelmét támogatta, akik az önként vállalt túlmunkakeret maximumában részt vettek a kórház tevékenységében.

A miskolci kórház főigazgatója azonban azt állítja, hogy a változtatásokat a kórházhoz kapcsolódó nagy beruházások indokolták, és ezeket a változtatásokat a főorvosi kar bevonásával, egyetértésével és támogatásával hajtották végre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.