Belföld

“Orbán Viktort kellene egyszer megütniük” – a szakértő szerint az ellenzéknek egymás helyett a miniszterelnököt kellene csépelni

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.03 | 11:18

Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója volt az ATV Egyenes beszéd vendége, ahol arról is beszélt, hogy hiába veszített a szavazóbázisából a Fidesz, az ellenzék ebből nem tudott profitálni.

Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint “az első és legnagyobb baj”, hogy lényegében a társadalomban az egyetlen dinamikus erő Orbán Viktor és a szűk köre. Szerinte mintha egy néma társadalmat próbálnánk felébreszteni – példának hozta, hogy felmérések szerint a magyarok többsége hiába tartja a kormány hibájának az elmúlt évi brutális inflációt, ennek a következményei nem látszódnak a szavazási preferenciákon – hangzott el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A szakértő szerint hiba lenne a propagandára fogni, hogy a Fidesztől elpártoló szavazók még így sem az ellenzék táborát erősítik, hiszen például a közösségi oldalakon semmi sem akadályozza a független gondolat terjedését.

Lengyel azt elismeri, hogy az Orbán-rendszer üzenetei szinte teljesen átmennek a társadalomba, mindenkihez eljutnak, de “mi az ellenzék önálló üzenete? Amit ő talált ki, és amit minden nap elmond?” Lengyel László kijelentette: az ellenzék nem végzi el a munkáját.

Lengyel úgy látja, hogy az Európai Parlamenti és az önkormányzati választással kapcsolatban sem tudni, mit akar az ellenzék.

“Elég lenne csak egy-egy mondatot üzenni, amit el lehetne juttatni a szavazókhoz.” Nehéz azt várni a választóktól, hogy azokra a pártokra szavazzanak, melyek már számtalanszor kikaptak. Azért van ennyi bizonytalan választó, mert nincs alternatív ellenzék, nincs egy olyan csapat, akik megértenék, hogy csak egyetlen ellenfelük van: Orbán Viktor. “De Orbán Viktorhoz még el sem értek, előbb egymást csépelik. Orbán Viktort kellene egyszer megütniük, és ez eddig még nem sikerült”

– magyarázta Lengyel László. Hozzátette: még van fél év a választásokig, az elég idő, hogy kitalálják a megfelelő üzenetet és eljuttassák a választókhoz.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: atv.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló